Afsluitingen Heinenoordtunnel in april en mei

Foto: Google Streetview

De renovatie van de Heinenoordtunnel heeft al voor aardig wat opstoppingen gezorgd en ook in april en mei zijn er werkzaamheden.

De renovatie duurt tot eind 2024, we kunnen dus nog aardig wat afsluitingen verwachten. In weekenden en nachten en dan meestal in één rijrichting. In de meivakantie is de tunnel in beide richtingen dicht. Die vakantie duurt van vrijdag 28 april tot maandag 8 mei. De tunnel gaat dan dicht voor verkeer om 22.00 uur op 28 april. Op maandag 8 mei om 5.00 uur gaat hij weer open.

Probeer tijdens de afsluitingen zo mogelijk thuis te werken of neem een andere route naar het werk. Als je de weg op gaat, houdt dan rekening met vertragingen en omleidingen. De extra reistijd kan in de spits oplopen tot meer dan een uur.

Datums afsluiting

In april en mei is de Heinenoordtunnel meerdere keren afgesloten. Het gaat om de volgende dagen.

  • Vrijdag 24 maart 22.00 uur tot maandag 27 maart 05.00 uur richting Bergen op Zoom
  • Vrijdag 7 april 22.00 uur tot dinsdag 11 april 05.00 uur richting Bergen op Zoom
  • Woensdag 12 april 22.00 uur tot donderdag 13 april 05.00 uur richting Rotterdam
  • Donderdag 13 april 22.00 uur tot vrijdag 14 april 05.00 uur richting Bergen op Zoom
  • Vrijdag 21 april 22.00 uur tot maandag 8 mei 05.00 uur in beide richtingen
  • Vrijdag 19 mei 22.00 uur tot maandag 22 mei 05.00 uur richting Bergen op Zoom

De actuele planning met alle afsluitingen van dit jaar staan op de website van Rijkswaterstaat. www.rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel

Omleidingen

Voor beide richtingen zijn er omleidingen gemaakt als de tunnelbuis is afgesloten. Bij afsluitingen richting Rotterdam wordt doorgaand verkeer omgeleid via de A16, A17 en A15. Lokaal verkeer van de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 en A16 of de A29, A17 en A16.

Bij afsluitingen richting Bergen op Zoom wordt het verkeer omgeleid via de A15, A16 en A17. Lokaal verkeer naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 of de A16, A17 en A59. Verkeer naar Goeree-Overflakkee wordt omgeleid via de A15 en de N57.

Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel die kant op tolvrij is.

Afsluiting fietspad

De opbouw van het gele dienstgebouw aan de kant van Heinenoord wordt gesloopt. Daarvoor is het fietspad langs het dienstgebouw afgesloten van donderdag 23 maart 07.00 uur tot dinsdag 28 maart 07.00 uur. De fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel is open. Fietsers worden ter plaatse omgeleid.

Openbaar vervoer

Buslijnen worden aangepast en alle bussen in de Hoeksche Waard rijden vaker naar busstation Heinenoord. Daar moet je overstappen op speciale pendelbussen. De bus tussen de Hoeksche Waard en Rotterdam is een beter en sneller alternatief voor de auto.

Er gaan drie pendelbussen van en naar busstation Heinenoord:

  • Pendel A van en naar Rotterdam Zuidplein. Hier kun je overstappen op de metro of een andere bus.
  • Pendel B van en naar Rotterdam Lombardijen. Hier kun je overstappen op de trein of tram.
  • Pendel C van en naar Barendrecht station. Hier kun je overstappen op de trein.

90 kilometer per uur

Dankzij lichtroosters boven de ingangen van de tunnel kun je wennen aan de overgang van licht naar donker. Het lichtrooster boven de buis richting Bergen op Zoom wordt in het weekend van 7 april verwijderd. Dit is al eerder gedaan bij de buis richting Rotterdam. Vanaf dinsdag 11 april geldt dat in beide rijrichtingen de maximale snelheid verlaagd wordt naar 90 kilometer per uur.

Door een lagere snelheid heb je meer tijd om te wennen aan de overgang van het licht. In de tunnel is ook extra verlichting aangebracht om de overgang minder groot te maken.

Bron: Gemeente Goeree-Overflakkee

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen