CDA bezoekt Poldergevoel bij Stal van Eck

Foto: CDA Goeree-Overflakkee

Het CDA Goeree Overflakkee heeft een bezoek gebracht aan Poldergevoel. Dat is een mooie samenwerking van Stal van Eck en Thomashuis Middelharnis met horeca, dagbesteding en recreatie.

Deze prachtige locatie is te vinden aan de Kraaijensteinsedijk in de polder van Sommelsdijk. De CDA’ers waren uitgenodigd om eens te zien wat er daar allemaal gebeurt. Jan, Martijn en Sophie zijn bewoners van het Thomashuis. Zij hebben vol trots laten zien wat zij bij het Poldergevoel maken en doen.

Het ontvangst begon goed met een lekkere bak koffie en een stuk appeltaart gebakken. Deze was eigenhandig gebakken door Sophie. Tijdens het genieten van deze overheerlijke lekkernij is de groep voorzien van een informatieve presentatie door Peter van Eck. Hij is mede-initiatiefnemer van het Poldergevoel. Vele lopende zaken, maar ook projecten die hopelijk nog gaan komen passeerden hierbij de revue. Peter geeft hierbij aan dat de communicatie vanuit de gemeente nog wel verbeterd kan worden. Een punt dat door het lokale CDA direct meegenomen wordt om aan de orde te stellen.

Rondleiding

Na de koffie en presentatie was er een rondleiding van Arco Jordaan. Hij is leidinggevende van Thomashuis Middelharnis. Die rondleiding gaf hij samen met enkele bewoners van het Thomashuis. Ze spraken daarbij over de vele zaken die zich de afgelopen jaren ontwikkelden op deze mooie locatie. De bewoners vertelden vol passie over de dagbesteding. Zo lieten Martijn en Sophie hun zelfgemaakte vogelhokken en tekstplanken zien en vertelde Jan vol passie over zijn moestuin aan kandidaat-Statenlid Tea Both. Arco Jordaan liet de kamers zien die zijn gebouwd voor hun Bed & Breakfast, met het mooie uitzicht op het  Haringvliet.

Na deze rondleiding nam het CDA afscheid van een enthousiast team en bewoners met de belofte om snel terug te komen. Maar dan wel op de locatie aan het Marietjespad in Middelharnis.

In gesprek met Peter van Eck bij de stallen

Cookieinstellingen