Loo van Eck verzorgt training voor praktijkopleiders

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Loo van Eck verzorgde afgelopen dinsdag voor het Ontwikkelbedrijf een training ‘Pakkende sollicitatiebrieven schrijven’.

Loo van Eck, ook wel LVE, is een communicatiebedrijf. Ze helpen organisaties bij het helder maken van hun communicaties. Daarbij trainen ze mensen en geven ze advies. Dat hebben ze nu dus gedaan voor de praktijkopleiders van de gemeenten Goeree-Overflakkee en Nissewaard. Ze leerden hen hoe zij kandidaten kunnen trainen om een goede sollicitatiebrief te schrijven.

Social Return on Investment (SROI)

Door de training vult LVE haar zogenoemde SROI-afspraak in. Deze afspraak komt voort uit een contract tussen het bedrijf en de gemeente rond duidelijke communicatie. Bedrijven die samenwerken met de gemeente zijn verplicht om binnen de opdracht een extra bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dat kan op vele manieren, bijvoorbeeld door mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Of – zoals LVE deed – door een training te geven.

De gemeente moedigt zo ondernemers aan om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt te helpen in hun weg naar werk. De gemeente is dan ook blij met de invulling van LVE. “Een goede brief bij een sollicitatie is vaak al het halve werk,” zegt één van de praktijkopleiders. “Fijn om zo tips en trucs te krijgen om onze kandidaten daar beter bij te kunnen helpen.”

Ook de trainer van LVE was enthousiast. “We inspireren al ruim 40 jaar organisaties om hun communicatie te verhelderen. Nu leveren we voor het eerst in deze vorm een maatschappelijke bijdrage. En dat voelt goed. Dit past precies bij wat wij iedere dag doen. Mensen en organisaties inspireren hun communicatie te verhelderen, zodat ze uitstralen wie ze zijn.”

Project Direct Duidelijk communiceren

De gemeente vindt direct en duidelijk communiceren belangrijk. Het is belangrijk dat alle mensen gemeentelijke teksten goed begrijpen en mee kunnen doen in de samenleving.

Daarom houdt de gemeente in brieven, e-mails en andere teksten rekening met de lezer. Ze zorgen er daarbij voor dat de taal begrijpelijk is. Om dat te bereiken startte de gemeente in 2021 het meerjarenproject ‘Direct Duidelijk communiceren’. Het project bestaat onder meer uit het trainen en opleiden van personeel en het herschrijven van standaardbrieven. Loo van Eck helpt de gemeente bij de uitvoering ervan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen