Herinnering, Heinenoordtunnel is dit weekend dicht

Foto: Google Streetview

Een herinnering voor iedereen die dit weekend naar Rotterdam wil. De Heinenoordtunnel is het hele weekend afgesloten voor verkeer.

Al twee jaar is de Heinenoordtunnel diverse keren dicht geweest voor onderhoud. Nu is het eindelijk tijd voor het echte werk. De tunnel is inmiddels 60 jaar oud en daarmee rijp voor een renovatie. Dat gebeurt al in februari. Er zijn diverse data waarop de tunnel dicht gaat voor verkeer. Dat betekent dus dat je om moet rijden en meer reistijd hebt. De omleidingen worden aangegeven met gele borden en matrix borden langs de weg.

Afsluitingen

De tunnel is op de volgende momenten onbereikbaar voor verkeer.

  • Vrijdag 10 februari 22.00 uur tot maandag 13 februari 05.00 uur richting Rotterdam
  • Woensdag 15 februari 22.00 uur tot donderdag 16 februari 05.00 uur richting Rotterdam
  • Donderdag 16 februari 22.00 tot vrijdag 17 februari 05.00 uur richting Bergen op Zoom
  • Vrijdag 17 februari 22.00 uur tot maandag 20 februari 05.00 uur richting Bergen op Zoom
  • Vrijdag 24 februari 22.00 uur tot dinsdag 28 februari 05.00 uur richting Rotterdam

Hierna zijn er iedere maand afsluitingen ’s nachts en in het weekend. Eind april, begin mei en in augustus 2023 is de tunnel voor langere tijd dicht. Ook op doordeweekse dagen en in beide richtingen. De volledige renovatie duurt tot eind 2024.

Voorbereid op weg

Hinder is bij deze renovatie niet te voorkomen. Rijkswaterstaat raadt daarom aan om goed voorbereid op weg te gaan. Check voor vertrek of er afsluitingen zijn als je die kant op moet. Misschien kun je je reis uitstellen en anders is een andere route nodig. Op de website van Rijkswaterstaat is de volledige planning te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen