Prinses Beatrix bij Watersnoodherdenkingsdienst

Archieffoto van Watersnoodramp herdenkingsdienst in Oude-Tonge
Archieffoto van Watersnoodramp herdenkingsdienst in Oude-Tonge
Foto: Sam Fish

Op 1 februari 2023 is het 70 jaar geleden dat er een rampnacht plaatsvond in Oude-Tonge. Elk jaar wordt er stilgestaan bij de Watersnoodramp.

Bij deze zeventigste herdenking is er speciaal bezoek. Niemand minder dan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix is erbij in Oude-Tonge. In 2003 was ze ook aanwezig bij de vijftigste herdenkingsdag van de ramp.

In totaal zijn er 1836 mensen omgekomen in Nederland tijdens de Watersnoodramp. Op Goeree-Overflakkee waren dat in totaal 481 slachtoffers. Oude-Tonge werd met ruim 300 slachtoffers het hardst getroffen. Om dit nooit te vergeten zijn er elk jaar diverse herdenkingsdiensten. Ook op Goeree-Overflakkee zijn er verschillende diensten bij te wonen gedurende de dag.

Oude-Tonge

Prinses Beatrix is in de ochtend bij de herdenkingsdienst in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaart Kerk. Ook is ze bij de kransleggingen op de begraafplaats aan de Heerendijk in Oude-Tonge. Hier liggen 305 slachtoffers begraven. Prinses Beatrix spreekt daarnaast met enkele overlevenden die in de verschrikkelijke rampnacht meerdere gezinsleden verloren.

Bij deze dienst zijn ook commissaris van de koning Jaap Smit en burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aanwezig. Het volledige overzicht van herdenkingsdiensten op het eiland wordt nog bekend gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen