Met de fiets of wandelen door de Proeftuin

Archieffoto raadsbezoek aan de proeftuin
Archieffoto raadsbezoek aan de proeftuin
Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De afgelopen weken is hard gewerkt aan een nieuwe fiets- en wandelroute door de Proeftuin Van Pallandtpolder in Middelharnis.

De werkzaamheden zijn klaar en ook zijn de informatieborden inmiddels geplaatst. De proeftuin is nu op twee plekken aangesloten op het omliggende recreatieve wandel- en fietsroutenetwerk. Het was aan ondernemers Martijn Groenendijk, Huibert Groeneveld en Remco Wesdorp om de nieuwe route te openen. Dat deden ze samen met wethouder Henk van Putten.

Aangesloten op netwerk in de omgeving

In de omgeving van de proeftuin liggen mooie wandel- en fietsroutes. Deze waren echter nog niet aangesloten op de Van Pallandtpolder. Met deze nieuwe verbinding kunnen bezoekers nu van twee kanten de proeftuin bereiken. Dit kan fietsend én wandelend. De nieuwe route bestaat uit een nieuwe brug. Deze is volledig circulair gebouwd. En daarbij zijn er twee stukken fiets- en wandelpad.

Bij de twee nieuwe ingangen staan informatieborden. Daarop is meer te lezen over de proeftuin. Daar wordt namelijk op innovatieve en duurzame manieren landbouw ontwikkeld. Daarbij werken ondernemers samen met het onderwijs.

Aantrekkelijk gebied

“Met deze nieuwe verbinding hopen we een aantrekkelijk gebied te maken van de proeftuin. Een plek waar mensen kunnen meekijken,” vertelt Martijn Groenendijk. “We experimenteren hier met natuurinclusieve- en kringlooplandbouw. Dat is bijzonder om te kunnen zien.”

Wethouder Henk van Putte fietste door de polder en sprak met ondernemers. “Het aansluiten van de proeftuin op de recreatieve routes zorgt ervoor dat meer mensen kunnen zien hoe hier gewerkt wordt. De ondernemers werken hier aan nieuwe manieren van agrarisch ondernemen. Dat gebeurt niet alleen hier, maar ook bij andere agrariërs op het eiland. Door deze proeftuin open te stellen, zullen meer mensen dit kunnen zien en beleven.”

Over de Proeftuin Van Pallandtpolder

In de Van Pallandtpolder werken ondernemers, inwoners, onderwijs en overheden samen aan een duurzame toekomst voor de agrarische sector. Met veel enthousiasme werken ze aan nieuwe vormen van landbouw. De nieuwe verbindingen zijn gerealiseerd in opdracht van de gemeente. Hierbij is gebruikt gemaakt van een subsidie van de provincie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen