Opnieuw collectieve zorgverzekering voor inwoners

Foto: Image by Jossué Trejo from Pixabay

Inwoners van Goeree-Overflakkee met een laag inkomen en weinig vermogen kunnen een collectieve zorgverzekering afsluiten voor 2023.

De gemeente heeft hiervoor een contract gesloten met zorgverzekeraar CZ. Een goede zorgverzekering is namelijk de basis voor toegankelijke zorg. Dat vindt ook de gemeente. Met zo’n verzekering kunnen meer inwoners meedoen in de samenleving. “In deze onzekere tijden met hoge lasten is het belangrijk dat we dit blijven aanbieden,” vindt wethouder Bruggeman.

Voordelen

De zorgverzekering heet de ‘Gemeentepolis’. Deze bestaat uit een basisverzekering met één van drie soorten aanvullende pakketten. Dit heeft de volgende voordelen:

  • De gemeente betaalt mee, tussen de 14 en 25 euro per maand.
  • Je krijgt 5 procent collectiviteitskorting op aanvullende pakketten.
  • Er is een ruime vergoeding voor onder meer tandartskosten, fysiotherapie, brillen/lenzen en de eigen bijdrage Wmo. Dit is afhankelijk van het gekozen aanvullende pakket.

Meer informatie en afsluiten

Inwoners moeten zelf uitzoeken of de gemeentepolis de beste keuze is voor hen. Misschien is er een andere zorgverzekering die beter past. Meer informatie en de voorwaarden zijn te vinden op de website van de gemeente. Vergelijken en afsluiten kan op de website van Gezond Verzekerd. Sluit deze voor 31 december af, dan kan de gemeente de aanvraag op tijd verwerken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen