Oekraïense vluchtelingen verhuizen uit Geldershof

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Sinds eind maart worden Oekraïense vluchtelingen opgevangen in Dirksland. Zij gaan nu echter verhuizen, ze kunnen namelijk niet in de Geldershof blijven.

Vanaf januari 2023 worden de vluchtelingen overgeplaatst naar vakantiewoningen. Ook worden zo’n 50 tot 60 mensen ondergebracht in een leegstaand kantoorgebouw aan de Koningin Julianaweg in Middelharnis (zie foto).

In totaal worden er 180 vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen in Dirksland. Zij zijn verdeeld over drie locaties. De grootste locatie is de Geldershof. Dat pand moet begin januari leeg zijn. Een grote renovatie kan niet langer uitgesteld worden. Dat heeft te maken met de slechte staat van de installaties. De andere twee locaties zijn de Elkersweide en Molenzicht. Daar is verlenging van de huurperiode wel mogelijk. Dat betekent dat zo’n 120 mensen vanaf januari een nieuw onderkomen nodig hebben.

Nieuwe locaties

De gemeente heeft de afgelopen weken gezocht naar alternatieve locaties. Een deel van de vluchtelingen wordt opvangen in vakantiehuisjes. Het gaat om een periode van in elk geval drie maanden.

De opvang in het kantoorpand kan voor minimaal zes maanden. De gemeente maakt het pand binnenkort klaar voor bewoning. In totaal komen er 20 woonruimte en elke ruimte is geschikt voor ongeveer 3 mensen. Begin januari kunnen de nieuwe bewoners intrekken.

Duur onbekend

Het is nog niet duidelijk hoelang de tijdelijke huisvesting nog nodig is. Dat is afhankelijk van de oplevering van de flexwoningen. Die woningen zijn een samenwerking van de gemeente en Oost West Wonen. Deze moeten echter nog gebouwd worden. Volgens de plannen komen die aan de rand van Middelharnis te staan. Ze zullen in januari echter nog niet klaar zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen