Collecterooster Goeree-Overflakkee november 2022

Foto: PR Hersenstichting Nederland

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voel je nooit verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Je bent uiteraard ook niet verplicht om geld te geven, maar dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Wees altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Gezien de situatie met het coronavirus kan het natuurlijk zijn dat je het niet helemaal vertrouwt. Veel collectes zijn uitgerust met een QR-code om zo heel makkelijk contactloos te collecteren. Maar uiteraard ben je tot niets verplicht!

Diabetes Fonds

We beginnen de maand met een collecte voor het Diabetes Fonds. Van zondag 30 oktober tot en met zaterdag 5 november komen vrijwilligers hiervoor langs de deuren. Het Diabetes Fonds zet zich actief in om diabetes mellitus te voorkomen en genezen. Ook willen ze de complicaties die erbij komen kijken aanpakken. Het Diabetes Fonds draagt zo bij aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes.

Alzheimer Nederland

De tweede collecte is deze maand voor Alzheimer Nederland. Tussen 6 en 12 november komen er collectanten langs om geld op te halen voor dit goede doel. Deze stichting zet zich in voor mensen met de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. De stichting verzorgt ruim 200 maandelijkse bijeenkomsten voor lotgenoten.

Het Gehandicapte Kind

Van zondag 13 tot en met zaterdag 19 november wordt er gecollecteerd voor Het Gehandicapte Kind. Zij subsidiëren, stimuleren en ontwikkelen initiatieven voor kinderen met een handicap. Zij geven deze kinderen een eerlijke kans om mee te gaan in de maatschappij.

Kerk in actie

Tussen 20 en 26 november zijn de collectes voor Kerk in actie. Dit is een hulpverleningsorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. Ze komen zowel ver weg als dichtbij in actie voor onze naasten in de wereld.

Leger des Heils

En de laatste collecte van deze maand loopt over in december. Van 27 november tot en met 3 december wordt er namelijk gelopen voor het Leger des Heils. Dit is een evangelisch kerkgenootschap dat in 128 landen actief is. Het Leger Des Heils wil voor iedereen een eigen plek, want wist je dat Nederland 36.000 daklozen telt? De opvang zit vol en de doorstroom naar een passende woning duurt lang. Dat is precies wat het Leger Des Heils wil veranderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen