Dorpskrachtprijzen voor drie eilandelijke dorpsraden

13 okt 2022, 13:01 Gemeente
img 20221011 211123 hdr
PR Gemeente Goeree-Overflakkee
Drie dorpsraden van Goeree-Overflakkee zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Dorpskrachtprijzen van Zuid-Holland.
De uitreiking van de prijzen vond plaats op dinsdag 11 oktober. Dit gebeurde tijdens de jaarvergadering van de Zuid-Hollandse Verenigingen van Kleine Kernen. Die vond plaats op het provinciehuis in Den Haag. Wethouder Henk van Putten was erbij en feliciteerde de winnaars.
Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan geslaagde en inspirerende projecten in de kleine kernen van Zuid-Holland.

De winnaars

De eerste prijs ging naar Achthuizen. Met hun project ‘Huiskamer van Achthuizen’ creëert de dorpsraad een plek waar jong en oud elkaar ontmoeten. Dit project is gestart met het oog op de toekomst. Mensen moeten langer thuis wonen. In een dorps als Achthuizen met weinig voorzieningen, is omzien naar elkaar erg belangrijk. De dorpsraad heeft als prijs 1000 euro in ontvangst mogen nemen.
De tweede plaats was voor de dorpsraad van Ooltgensplaat, zij krijgen 250 euro voor hun project. Dat is voor het verder opzetten van het educatief centrum in het Oude Raadhuis. En de derde plaats was voor de dorpsraad van Dirksland. Zij kregen de aanmoedigingsprijs van 100 euro voor het initiatief om een Jaagpad langs het havenkanaal te realiseren. Dit is onderdeel van een historische wandeling langs het kanaal.

Zes inzendingen

In totaal zijn er zes inzendingen binnengekomen voor de Dorpskrachtprijzen. De jury beoordeelde de inzendingen op basis van het projectplan en een korte presentatie. Drie van de zes inzendingen kwamen dus van Goeree-Overflakkee.