Geslaagde Veteranenmiddag op Goeree-Overflakkee

Foto: Wim van Vossen

Het was op zaterdag 8 oktober een drukke boel op het gemeentehuis in Middelharnis. Zo’n 65 veteranen kwamen daar samen voor de lokale Veteranendag.

De organisatie lag in handen van de gemeente en Veteranen Vereniging Goeree-Overflakkee. De bijeenkomst is een aanvulling op de landelijke Veteranendag. Die vindt elk jaar in juni plaats in Den Haag. Dan bedankt heel Nederland de veteranen voor hun inzet in dienst van de vrede. Nu en in het verleden. Dit jaar werd de middag verplaatst naar oktober. Het was een mooi weerzien voor de veteranen van het eiland.

Waardering

De middag begon met een ontvangst van koffie en cake. Voorzitter John de Vos sprak daarna een welkomstwoord namens het bestuur van Veteranen Goeree-Overflakkee. Na het blazen van de Taptoe en het Wilhelmus werd er een stilte gehouden ter nagedachtenis aan alle oorlogsslachtoffers en overleden veteranen. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman hield een toespraak. Daarin benadrukte ze het belang van het samenzijn. Ook sprak ze haar grote waardering uit richting de veteranen.

De bijeenkomst werd afgesloten met een informeel samenzijn en een warm buffet. De organisatie kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst. Het is dan ook bekend dat deze in behoefte voorziet bij de veteranen.

Veteranendag Goeree-Overflakkee 2022

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen