Uitbreiding subsidieregeling aardgasvrij koken in Stad

Foto: Pixabay

Vanaf maandag 10 oktober wordt de subsidieregeling aardgasvrij koken voor inwoners van Stad aan ’t Haringvliet vervangen door een nieuwe variant: aardgasvrij wonen.

Voordat de nieuwe subsidie aangevraagd kan worden, vindt er een schouw van de woning of onderneming plaats. Deze schouw is gratis. Iedereen uit het dorp met een aardgasaansluiting kan zich vanaf 17 oktober aanmelden hiervoor. Hierna volgt een schouwrapport. Daarin staat wat technisch nodig is om op groene waterstof over te stappen. Ook staan in het rapport wat de kosten gaan zijn. Met dit schouwrapport kan vervolgens de subsidie worden aangevraagd.

Een deel van de subsidies kunnen na ontvangst van het rapport aangevraagd en uitgekeerd worden. Denk aan subsidie voor een elektrisch kooktoestel of een bijdrage voor een waterpomp. Voor subsidies die eerder zijn gegeven vanuit eerdere regelingen, geldt dat die in mindering worden gebracht op het nieuwe subsidiebedrag. Subsidies voor de waterstofoverstap worden pas verstrekt als het project definitief doorgaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen