CDA-kandidatenlijst voor Waterschap is bekend

Foto: Pixabay

Niet lang geleden publiceerden we de concept-kandidatenlijst van het CDA. Dit was voor de Provinciale Staten-verkiezing. Nu gaat het om het Waterschap.

Op 15 maart 2023 mogen we voor twee onderwerpen naar de stembussen. Dat zijn dus voor de Provinciale Staten én voor het Waterschap. De provinciale tak van het CDA had eerder al een concept-kandidatenlijst bekend gemaakt voor die eerste verkiezing. Nu komen ze ook met hun voorlopige lijst voor het Waterschap.

Deze lijst wordt nu voorgelegd aan de lokale afdelingen. Daarna zullen de leden begin december de lijst definitief vaststellen.

Vol vertrouwen

Branco Winkels is lijsttrekker voor het CDA en gaat vol vertrouwen de komende campagne tegemoet. “Met dit gevarieerde team hopen we ons goede werk voort te zetten,” zegt hij. “Met nieuwe, jonge gezichten hopen we iedereen vanuit de regio te kunnen vertegenwoordigen.”

De conceptlijst is opgesteld na het advies van de vertrouwenscommissie. Deze werd voorgezeten door oud-gedeputeerde Adria Bom-Lenstra. De lijst bestaat uit oude bekenden en veel nieuwe gezichten. Veel ervaring blijft behouden doordat er plek is gegeven aan Branco Winkels. Op de lijst is ook ruimte voor vernieuwing en verjonging. Marijn Wegman vult de lijst aan op plek twee. Hij is werkzaam als strategisch adviseur binnen de gemeente Dordrecht.

De jongste kandidaat is Josephine Hartman. Zij is te vinden op plek 3 in de lijst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen