CDA stelt concept-kandidatenlijst vast voor 2023

Foto: Pixabay

Volgend jaar gaan we weer naar de stembussen voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. CDA heeft nu haar kandidatenlijst bekend gemaakt.

De lijst wordt nu voorgelegd aan de lokale afdelingen. De leden zullen dan begin december de lijst definitief vaststellen. Het gaat dus echt om een concept-kandidatenlijst. En voorzitter Peter Heijkoop is erg enthousiast over de lijst. “Dit gevarieerde team combineert ervaring met vernieuwing en verjonging,” zegt hij. “Zo kunnen we voor de komende Statenperiode alle hoeken van onze provincie goed vertegenwoordigen. En dat is belangrijk, want er is nu meer dan ooit echt iets te kiezen.”

Het concept is opgesteld na het advies van de vertrouwenscommissie. Daar is oud-gedeputeerde Govert Veldhuijzen de voorzitter van. De lijst bestaat uit oude bekenden en veel nieuwe gezichten. En let op, voor ons eiland zit er een bekende bij!

Kandidatenlijst

Zo blijft er veel ervaring behouden door Meindert Stolk een plek te geven. Hij is lijsttrekker en op dit moment gedeputeerde van Zuid-Holland. Michel Rogier staat op plek 2 en Moniek van Sandick-Sopers op plek 4. Van de zittende Statenleden nemen Jaco Kastelein en Maurits de Haan na de verkiezingen afscheid. “We zijn Jaco en Maurits erg dankbaar voor hun bijdragen en inzet voor onze provincie en partij,” aldus Heijkoop.

Maar op de lijst is ook plaats voor vernieuwing en verjonging. En dat is waar onze oude bekende komt kijken. Tea Both-Verhoeven is met plek 3 namelijk de hoogste nieuwe binnenkomer op de lijst. Zij was hier op Goeree-Overflakkee wethouder duurzaamheid en energiebeleid. Ze brengt dan ook veel kennis mee op het gebied van natuur en landbouw. Dat geldt ook voor Bas Nootenboom op plek 6. Hij was hiervoor wethouder van de gemeente Barendrecht. De top 10 wordt verder aangevuld met twee jonge kandidaten. Dat zijn Arjen Veerman op plek 5 en Dagmar van den Herik op plek 7.

Campagne

Lijsttrekker Meindert Stolk kijkt er naar uit om met dit team de campagne in te gaan. “Met dit sterke team kunnen we de ons goede werk in Provinciale Staten de komende periode voortzetten. Het is mooi om te zien dat er nieuwe en jonge gezichten op de lijst staan. We gaan ervoor dat zij na de verkiezingen een plek in onze fractie krijgen.”

Cookieinstellingen