Verleng je rijbewijs voortaan gewoon online

Foto: Afbeelding van Andreas Breitling via Pixabay

Het hebben van een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Maar zorg wel dat je een nieuwe aanvraagt voordat hij verloopt. Dat kan tegenwoordig gewoon online.

Vanaf 1 oktober hoef je dus niet meer achter in de rij aan te sluiten op het gemeentehuis. Doe gewoon een aanvraag via de website van het RDW. Je nieuwe rijbewijs ligt dan met twee werkdagen voor je klaar bij het gemeentehuis. Dan hoef je hem dus alleen nog even op te halen. Dat scheelt je weer een ritje.

Online aanvragen is alleen mogelijk voor verlenging of uitbreiding van categorieën. Bijvoorbeeld omdat je net een motorrijbewijs hebt gehaald bovenop het autorijbewijs dat je al had. Vraag je voor het eerst een rijbewijs aan? Dan moet je wel even een afspraak maken op het gemeentehuis.

Pasfoto

Om online je rijbewijs te verlengen heb je een RDW-erkende pasfoto nodig. Dat betekent dat deze is gemaakt door een RWD-erkende fotograaf of een fotocabine. Waar je deze kunt vinden, is te zien op de website van het RDW. De fotograaf of de cabine stuurt de foto automatisch door daar de RDW.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen