Goeree-Overflakkee zoekt nog een klimaatburgemeester

Foto: PR Nationale Klimaatweek 2022

De gemeente Goeree-Overflakkee zoekt nog een klimaatburgemeester voor de Nationale Klimaatweek.

Landelijk hebben zich al 110 klimaatburgemeesters aangemeld. Voor Goeree-Overflakkee is het ministerie voor Economische Zaken met Klimaat nog hard op zoek. Vind jij ook dat burgers, bedrijven en de overheid samen de strijd moeten aangaan tegen klimaatverandering? Ben jij iemand die al stappen heeft gezet om klimaatbewuster te leven, wonen, eten of reizen? En draag je dit ook graag uit? Meld je dan snel aan! De organisatie heeft jou namelijk nodig als klimaatburgemeester van het eiland.

Door jouw verhaal te delen, inspireer jij anderen om ook duurzamer te leven. Naast klimaatburgemeesters zoeken ze ook bedrijven en organisaties die zich aansluiten als klimaatsupporter.

Nationale Klimaatweek

Op 31 oktober start de tweede Nationale Klimaatweek. Dit is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Deze week duurt tot en met 6 november. Tijdens die week vraagt het ministerie op diverse manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan kleimaatverbetering.

Vorig jaar zetten maar liefst 142 klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdragen te leveren. Zij inspireerden Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat. Voor deze editie is het ministerie dus nog op zoek naar een aantal klimaatburgemeesters, waaronder voor Goeree-Overflakkee.

Wat is jouw klimaatverhaal?

Om klimaatburgemeester te worden, zet jij stappen om jouw CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan door een grote maatregel, of juist door een kleine stap. Denk aan minder energie gebruiken of je huis goed isoleren. Misschien eet je wel minder vlees en zuivel of douche je korter en kouder. Pak je misschien vaker de fiets dan de auto? Een klimaatburgemeester deelt hun verhaal in hun eigen netwerk. Daarnaast organiseer je een activiteit in je eigen gemeente, wijk of buurt om anderen in beweging te krijgen.

Ben jij dé klimaatburgemeester die de organisatie zoekt? Geef je dan snel op via de website van de Nationale Klimaatweek. Daar kun je ook voorbeelden vinden van initiatieven van andere klimaatburgemeesters. Wist je dat een klimaatburgemeester ook in gesprek gaat met de echte burgemeester? Samen ga je dan nadenken over wat er nog moet gebeuren om de klimaatdoelen te halen.

Cookieinstellingen