Eiland in actie tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Het duurt nog even, maar op donderdag 29 september start de Week tegen Eenzaamheid. Ook op Goeree-Overflakkee komen mensen in actie.

Door het hele land vinden tijdens deze week activiteiten plaats. Daarbij staan ontmoetingen en verbinding centraal. Dat is ook op Goeree-Overflakkee het geval. In samenwerking met Stichting ZIJN organiseert de gemeente deze week activiteiten. Die moeten mensen dichter bij elkaar brengen. Maar ze zijn ook handig om sociale contacten en netwerken te stimuleren.

Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid. Bezoek of organiseer bijvoorbeeld een activiteit. Of ga langs bij een buurtbewoner die wel eens eenzaam zou kunnen zijn. Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contacten.

Veel eenzaamheid in Nederland

Eenzaamheid is niet iets waar alleen ouderen last van hebben. Het komt voor in alle leeftijdsgroepen. Vaak vormt het een belemmering om mee te komen in de samenleving. Het programma ‘Eén tegen eenzaamheid’ wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Via deze weg wil de overheid de trend van eenzaamheid doorbreken. Want via het programma wordt eenzaamheid eerder gesignaleerd.

Het is de bedoeling dat eenzaamheid bespreekbaar wordt. Want alleen zo kun je er actief mee aan de slag gaan. De Week tegen Eenzaamheid moet hieraan bijdragen.

Kom in actie tegen eenzaamheid

Wil je zelf in actie komen tijdens de Week tegen Eenzaamheid? Dan kun je natuurlijk aansluiten bij een activiteit, maar je kunt ook zelf iets organiseren. Meld je in ieder geval aan bij Stichting ZIJN. Zij organiseren zelf diverse activiteiten. Maar ze vragen ook bedrijven, verenigingen en particulieren om in actie te komen. De oproep is ‘Kom erbij’ en de boodschap luidt ‘Ook jij kunt iets doen tegen eenzaamheid’.

Misschien heb je wel een biljart-, wandel- of fietsclub waar mensen zich bij kunnen aansluiten. Wellicht kun je voor een gratis maaltijd of iets lekkers bij de koffie zorgen tijdens één van de activiteiten. Op een andere manier helpen kan natuurlijk ook. Meld je hiervoor aan bij Stichting ZIJN. Dat kan tot uiterlijk maandag 12 september door een e-mail te sturen naar [email protected]. Of bel met 0187-48 33 66 (toets 2). De activiteiten worden in aanloop naar de actieweek bekend gemaakt.

Cookieinstellingen