Let op! Het streekvervoer staakt op 6 september

Foto: Sam Fish

Bij de NS zijn ze nog niet klaar met staken of het volgende vervoersmiddel houdt er (deels) mee op. de chauffeurs van de streekbussen leggen nu hun werk neer.

Vakbond FNV heeft een serie OV-stakingen aangekondigd. Deze starten vanaf dinsdag 6 september met provinciale stakingen. Dan wordt er gestaakt in specifieke regio’s. Op vrijdag 16 september is er mogelijk een landelijke stakingsdag.

Een deel van de FNV-leden legt de komende tijd dus hun werk neer. Maar dus niet alle buschauffeurs staken deze periode. Dat betekent dus dat een groot deel van de diensten wel gereden zullen worden. Het is verstandig om voor vertrek de dienstregeling te checken. Connexxion geeft ook aan dat je rekening moet houden met eventuele vertragingen.

CAO-onderhandelingen

De werkgevers en bonden in het streekvervoer onderhandelen al enige tijd over een nieuwe CAO. Werkgevers hebben op 4 februari een eindbod aan de CNV en FNV voorgelegd. De leden van CNV hebben met dat eindbod ingestemd. Daar zijn de werkgevers dan ook erg blij mee. FNV heeft echter niet ingestemd en voert actie. Dat doen ze dus met regionale 24-uursstakingen.

Op Goeree-Overflakkee vindt de staking plaats op dinsdag 6 september. Deze dag wordt er gestaakt in de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Flevoland en bij de stalling van Connexxion in Harderwijk. Kijk op de website van Connexxion voor het overzicht van alle stakingen.

Op vrijdag 16 september is er een landelijk staking. De exacte omvang van de hinder is nog niet duidelijk. Alleen de FNV-leden staken en dus kan een groot deel van de dienstverleningen gewoon gereden worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen