Hoe lang mag de caravan eigenlijk voor de deur staan?

Foto: Pexels; Kampus Production

De vakantie is begonnen en dat betekent dat veel mensen de caravan weer klaar gaan maken voor een mooie rit. Maar hoe lang mag deze eigenlijk voor de deur staan?

Als je de caravan of camper vakantie-klaar wilt maken, is het handig als deze voor de deur staat. Niet iedereen heeft een eigen oprit en dus wordt de caravan dan al snel aan de openbare weg gezet. Dat scheelt stukken lopen met spullen die mee moeten op vakantie. Maar hoe lang mag dat?

Het voor de deur parkeren is geen enkel probleem als je je aan de APV-regels houdt. Dat zijn de regels van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente. De meeste gemeente hebben daar regels instaan over het parkeren van ene caravan of camper aan de openbare weg. Dat is dus ook die parkeerplaats voor je huis.

Maximaal 3 dagen

Ook Goeree-Overflakkee heeft hierover informatie staan in de APV. Zij schrijven hierover het volgende: Het is op grond van de APV van de gemeente Goeree-Overflakkee niet toegestaan een caravan, kampeerwagen, camper, magazijnwagen, aanhangwagen of vouwwagen langer dan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg te laten staan.

Ben je dus aan het inladen om op vakantie te gaan? Zorg dan dat je niet langer dan drie dagen bezig bent. Dan zou je namelijk een boete aan je broek kunnen krijgen.

Voorkom een boete

Het parkeren van de bovengenoemde wagens op de openbare weg, zorgt voor minder parkeerruimte in de straat. Staat je caravan er dus langer dan drie dagen? Dan kan de gemeente handhavend optreden. De BOA’s letten erop dat de regels worden gevolgd.

Bij een overtreding kan een boete worden uitgeschreven. Maar ze kunnen je caravan zelfs wegslepen, al is dat vaak pas na een paar waarschuwingen. Zorg dus dat je vakantiewagen niet te lang op straat staat. Het voorkomt overlast en ergernis in de buurt. Parkeren op je eigen oprit mag dus wel, dat is niet de openbare weg.

Meld het

Heb je zelf last van een caravan die langer dan drie dagen op de openbare weg staat? Dan kun je dat melden bij de gemeente. Geef dan de locatie, het kenteken en je telefoonnummer door.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen