Cees Grinwis uit Ouddorp ontvangt koninklijk lintje

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Een grote verrassing voor Cees Grinwis uit Ouddorp. In verenigingsgebouw Eben Haëzer ontving hij een koninklijke onderscheiding.

Op vrijdag 3 juni was Grinwis was daar aanwezig voor zijn afscheid als organist. Hij is door de loco-burgemeester en wethouder Berend Jan Bruggeman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Naussau. En daar hoort natuurlijk ook een lintje bij.

Cees Grinwis

De heer Grinwis bespeelde 50 jaar het orgel van de Hersteld Hervormde Gemeente in Ouddorp. Dat deed hij van 1970 tot vorig jaar, toen hij deze functie neerlegde. Hij deed niet alleen de muzikale begeleiding bij de wekelijkse erediensten en de rouw- en trouwdiensten. Hij verzorgde ook 32 jaar lang bij de Zondagsschool en verschillende verenigingen van de kerk de orgelmuziek.

In de periode van 1964 tot 1977 was de heer Grinwis als vrijwilliger, ziekenverzorger en ambulance-chauffeur actief bij het Rode Kruis. Hij nam veel deel aan oefeningen, wedstrijden en was begeleider bij vakantieprojecten voor gehandicapten.

Daarnaast was hij in de jaren van 1989 tot 1995 nauw betrokken bij de School met de Bijbel Koningin Beatrix. Hij was daar actief als oudercommissielid. Hier werkte hij mee aan de invulling aan allerlei activiteiten in en rondom school.

Complimenten

Bij alle activiteiten was de betrokkenheid en toewijding van de heer Grinwis groot. In juli 2021 nam hij afscheid van zijn functie als organist. Locoburgemeester Berend Jan Bruggeman sprak zijn complimenten uit voor de jarenlange vrijwillige activiteiten die de heer Grinwis uitvoerde. Hiermee vervulde hij een voorbeeldfunctie en zijn inspanningen zijn van grote betekenis voor de lokale samenleving.

Koninklijke Onderscheiding Cees Grinwis

Cookieinstellingen