Burgemeester en griffier bezoeken obs de Inktvis

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman en griffier Bert Brand brachten op dinsdag 31 mei een bezoek aan groep 8 van obs De Inktvis in Dirksland. Ze kwamen daar om meer te vertellen over hoe de gemeente werkt en hoe politiek werkt.

De kinderen van groep 8 zijn samen met hun juffen de afgelopen periode druk bezig geweest met de gemeenteraadsverkiezingen. Ze verdiepten zich in de verschillende politieke partijen en vulden de stemwijzer in. Daarnaast vergeleken ze ook de partijen met elkaar. Tijdens de verkiezingen werd het stemlokaal bezocht. En met hulp van het stembiljet van de juf werd de ‘klassenstem’ uitgebracht.

Bezoek

Voor de burgemeester een goede reden om samen met de griffier op bezoek te gaan bij deze bijzondere klas. Ze vindt het goed om te zien en horen dat kinderen en jongeren zich verdiepen in de politiek én zo in de samenleving. Zo leren ze wat de gemeente doet en waarom het belangrijk is je stem te laten horen. Een pluim voor de juffen en de leerlingen!

De burgemeester en griffier vertelden over hun werk, maar kregen ook vragen. Bijvoorbeeld waarom er nog geen Mc Donalds op Goeree-Overflakkee was? De tijd werd genomen om alle vragen rustig te beantwoorden. Zowel de juffen, de kinderen als de burgemeester en de griffier kijken terug op een geslaagd bezoek.

Cookieinstellingen