Pianoconcert met nieuwe piano in Sommelsdijk

Foto: PR Hervormde Kerk Sommelsdijk

Op zaterdag 28 mei wordt de nieuwe piano van de Hervormde Kerk in Sommelsdijk gepresenteerd aan iedereen die van muziek houdt.

Al lange tijd was er de wens om een akoestische piano in de kerk te houden. Afgelopen oktober is er een prachtige Furstein piano in de kerk geplaatst. Door corona is er echter nog geen speciaal moment geweest om de piano te presenteren. Maar dat gaat op zaterdag 28 mei eindelijk gebeuren.

Het concert begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur.

Drie pianisten

Drie pianisten zullen de piano inwijden met muziek van diverse componisten. De eerste pianiste is Eline de Gast. Zij is in 2017 cum laude afgestudeerd aan het conservatorium Codarts in Rotterdam. Tegenwoordig is ze pianodocente en verbonden aan het Muziekgebouw GO. Ze geeft daarnaast ook regelmatig concerten. Eline gaf eerder al een pianorecital in de Hervormde Kerk, namelijk in 2018.

Gerson vanden Boogert en Bart-Jan Boot zijn de andere twee pianisten deze avond. Zij zijn beiden amateurpianisten. In 2020 zijn zij met hoge cijfers geslaagd voor het D-examen van het Muziekgebouw. Naast hun studie besteden ze nog veel tijd aan musiceren. Met dit concert zullen ze laten horen dat ook zij begaafde pianisten zijn.

Goede akoestiek

De akoestiek in de kerk is uitstekend en erg goed voor een concert. De piano klikt er prachtig in de sobere, maar fraaie kerk. Je kunt er deze dag genieten van werken van onder andere Bach, Chopin, Meldelssohn, Rachmaninoff en Scriabin. Dit gebeurt in solospel, vierhandig en zelfs zeshandig spel. Daarnaast zal er ook gezongen worden met pianobegeleiding.

Collecte

De toegang tot het concert is gratis. Wel wordt er gecollecteerd, de opbrengst gaat naar kindertehuis ‘De barmhartige Samaritaan’ in Oekraïne. Er wonen in dat tehuis ongeveer 90 meisjes, maar nu worden er ook oorlogsvluchtelingen opgevangen. De opbrengst wordt gebruikt voor levensonderhoud en extra’s. Denk aan nieuwe kleding, maar in de zomer bijvoorbeeld ook een ijsje of watermeloen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen