Er wordt weer gecontroleerd op hondenbelasting

Foto: Afbeelding van Fran__ via Pixabay

Steeds meer gemeentes schaffen de hondenbelasting af. Op Goeree-Overflakkee is dat (nog?) niet het geval. Hier wordt nu weer gecontroleerd.

De hondenbelasting op Goeree-Overflakkee wordt verzorgd door SVHW. Jaarlijks voert LEGITIEM BV hiervoor controles uit. Er wordt dan huis-aan-huis gecontroleerd of alle honden zijn ingeschreven. De controle van dit jaar is op maandag 9 mei van start gegaan.

Uiteraard moet je altijd voorzichtig zijn met wie je aan de deur hebt. Babbeltrucs komen namelijk veel te vaak voor, ook hier op het eiland. De controleur kan zich daarom legitimeren als werknemer bij LEGITIEM BV. Treffen zij een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalt? Dan melden zij dit bij SVHW.

Hond (pas) in bezit?

Heb je een hond in bezit of heb je er pas eentje gekocht? Dan ben je verplicht hier aangifte van te doen. Dat kan via de website van de SVHW. Log bij ‘Mijn SVHW’ in met je DigiD en dan kan alles zo ingevuld worden. Je kunt dit ook telefonisch doen via 0186-577 222 of 0800-02 00 873.

Geen hond of verhuizing

Heb je geen hond meer? Of verhuis je naar een andere gemeente? Meld dit dan ook bij SVHW. Je ontvangt dan mogelijk teveel betaald belastinggeld terug! Kijk voor meer informatie op www.svhw.nl/hondenbelasting.

Cookieinstellingen