Gemeenteraadslid Johan de Vos overleden na ziekbed

Foto: Facebook Vitale Kernen Goeree-Overflakkee

Op dinsdagavond 19 april bereikte ons het verdrietige nieuws dat gemeenteraadslid Johan de Vos op 63-jarige leeftijd is overleden.

Het overlijden zal voor veel mensen als een schok binnenkomen. De Vos was echter al een tijd ziek en moest daarom stoppen met zijn raadslidmaatschap. Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezing kwam zijn partij nog als grootste uit de bus. Die ene zetel van Johan zal nu echter dus door iemand anders opgevuld moeten worden.

Partijgenoot en wethouder Berend Jan Bruggeman spreekt in het AD van een groot verlies. “Johan de Vos was vanaf het begin bij onze partij betrokken, sinds de herindeling. Daarvoor heeft hij nog in de gemeenteraad van Middelharnis gezeten. Dit slaat een enorm gat in onze fractie, dat moeten we zien op te lossen,” zei hij tegen de krant.

Bericht van de gemeente

Ook de gemeente Goeree-Overflakkee heeft inmiddels het nieuws van zijn overlijden gedeeld. Zij schrijven over hem: ” Johan zette zich met hart en ziel in voor de samenleving op Goeree-Overflakkee. Hij was een vriendelijk, sociaal en betrokken mens. Iemand die écht geïnteresseerd is in de medemens. Onze gedachten zijn bij zijn vrouw Jacqueline, de kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden. We wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.”

Koninklijke onderscheiding 

Niet lang na de gemeenteraadsverkiezingen merkte De Vos dat hij toch te ziek was om door te gaan als raadslid in de gemeente. Daarom ontving hij op vrijdag 15 april een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman mocht hem namens de koning benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje kreeg hij voor zijn jarenlange inzet voor de gemeentelijke politiek.

Op 16 maart 2006 werd Johan raadslid van de voormalige gemeente Middelharnis voor VDB’78. Dit bleef hij tot aan de gemeentelijke herindeling van Goeree-Overflakkee op 1 januari 2013. Sinds dien was hij onafgebroken raadslid en fractievoorzitter van Vitale Kernen Goeree-Overflakkee (VKGO).

In verband met het overlijden van Johan de Vos is de gemeenteraadsvergadering van komende donderdag uitgesteld.

Cookieinstellingen