Nieuwjaarsreceptie GO druk bezocht

Foto: Sam Fish

Dinsdagavond 5 januari was het Prieel in de Staver het toneel voor alweer de vierde nieuwjaarsreceptie van de gemeente Goeree-Overflakkee.

De burgemeester en verschillende wethouders hadden een eigen hoekje waar iedereen langs kon komen om de beste wensen voor het nieuwe jaar uit te spreken. En de rij die daar voor stond was zeer lang. Mag ook wel met een opkomst van meer dan driehonderd mensen.

De burgemeester spreekt toe
In een speech laat burgemeester Grootenboer weten dat de gemeente het betreurd dat wederom de speeltoestellen van basisschool de Inktvis in Dirksland in vlammen zijn opgegaan. “We gaan er alles aan doen om de daders te achterhalen en de schade te verhalen”, verzekert ze de aanwezigen.

LEES OOK: Nieuwjaarshappening bij KunstPlus

Daarnaast staat ze ook stil bij de mensen die de feestdagen alleen hebben moeten doorbrengen. “Niemand zou alleen moeten leven. En voor eenzaamheid hoef je niet oud te zijn”, hiermee slaat ze ook meteen een bruggetje naar de opvang van de vluchtelingen van een aantal maanden terug.

“De gemeente Goeree-Overflakkee draagt graag haar steentje bij in de opvang van vluchtelingen. En daarom zijn  we bezig met het realiseren van een locatie voor een langdurige opvang van vluchtelingen”, vertelt ze. “Ondanks de soms negatieve reacties die binnenkomen. Ik heb een aantal maanden geleden een aantal jonge moeders, vaders en kinderen mogen ontmoeten. Hun grootste wens is veilig leven en samen gelukkig zijn”.

Nieuwjaarsborrel Gemeente GO-1

2015
Verder blikt ze terug op het afgelopen jaar. “2015 was een bewogen jaar. We moesten afscheid nemen van onze lieve collega Koningswoud en we hebben een paar hevige branden moeten verduren”, helpt ze iedereen herinneren. “Maar 2015 had ook mooie momenten. De zeehondenopvang die nieuw is geopend en in hele korte tijd al 5000 bezoekers heeft mogen verwelkomen. En alle geweldige evenementen die hebben plaats gevonden met veel succes”.

Lees ook: Nieuwjaarsborrel in het Diekhuus + Film

En natuurlijk wordt er ook vooruit gekeken. “Denk aan de duurzaamheid, de toekomst voor ons eiland is zo dichtbij. Er worden windmolens geplaatst en we zijn duurzaam aan het bouwen. En natuurlijk is er ook nog de uitbreiding van het Edudelta College, zij krijgen een campus waarmee VMBO en MBO worden samengevoegd”, vertelt ze enthousiast.

Ze hoopt dat het voor iedereen een mooi jaar wordt. “Ik wens u toe dat u zich in 2016 thuis en veilig voelt op ons mooie eiland”, aldus burgemeester Grootenboer.

Nieuwjaarsborrel Gemeente GO-2

Estampida
De hele avond bracht mandoline orkest Estampida gezellige muziek ten gehore. Estampida is het enige mandoline orkest op Goeree-Overflakkee.

Daarnaast mocht burgemeester Grootenboer ook nog een kunstwerk in ontvangst nemen dat gemaakt is door Kinderkunstkabinet Met Stip. Het schilderij is gemaakt door Marlies Verda en een aantal kinderen.

Nieuwjaarsborrel Gemeente GO-3

Reacties