Burgemeester brengt stem uit in FIOS Achthuizen

Foto: Sam Fish

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen mag iedereen van 18 jaar en ouder stemmen. Dat geldt dus ook voor de burgemeester.

Door Sam Fish 

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman bracht op woensdagochtend 16 maart haar stem uit. Dat deed ze in het verenigingsgebouw van de Rooms-Katholieke Voetbal Vereniging FIOS in Achthuizen. De burgemeester had aangegeven dat ze graag naar een klein stembureau wilde gaan om haar stem uit te brengen. Dat werd dus Achthuizen. Daar zijn zo’n 1100 stemgerechtigden opgeroepen om te komen stemmen. Het is echter niet het kleinste stembureau van het eiland. Die eer is voor Ons Huis in Herkingen, al scheelt het niet veel.

De burgemeester kwam rond 10.00 uur aan in het stembureau om haar stem uit te brengen. Op dat moment bleek dat zij precies de honderdste stemmer was die deze ochtend langs kwam. Andere stemmers vonden het ook erg leuk om haar tegen te komen. “U bent een eind van huis,” zei een meneer tegen haar. “Wat leuk om u hier tegen te komen.”

Ga stemmen

Uiteraard wil de burgemeester iedereen oproepen om te gaan stemmen. “Ik zeg het ook altijd tegen mijn kinderen. Het maakt mij niet uit op wie je gaat stemmen, als je maar gaat stemmen. We hebben hier een prachtig recht. Er zijn genoeg landen waar je niet mag stemmen, gooi dit mooie recht daarom dus niet weg.”

Hulp nodig?

Het is inmiddels al de derde dag dat je kunt stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De meeste stemlocaties openden echter vandaag pas hun deuren. De meeste mensen hoeven dus ook vandaag pas de knoop door te hakken. Zit jij nog steeds met de handen in het haar omdat je niet weet wat je moet stemmen? Misschien biedt dit dat een uitkomst!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen