HCGO Heren 1 doen zichzelf te kort tegen HDS

Foto: PR Hockeyclub Goeree-Overflakkee

In de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft hebben de heren van HCGO onnodig puntverlies geleden.

De wedstrijd werd gespeeld op het waterveld van HDS in Den Haag. Er was de gehele wedstrijd geen vuiltje aan de lucht voor het defensief zeer solide spelende herenteam. Matthijs Klem, Tom Meijer en Rogier de Jong hielden de deur achterin potdicht. Middenvelder en routinier Gert-Jan v/d Wende liep alle ontstane gaatjes dicht.

Tweede kwart

HCGO kwam op 0-1 in het tweede kwart middels een vakkundig ‘ingeschoten’ bal van jeugdspeler Sven Jordaan. In het vervolg van de wedstrijd kregen de spelers van HDS H5 geen grip op de solide spelende HCGO-ers. Zij verschenen onder andere middels een aantal hoge lange ballen levensgevaarlijk voor het doel van de tegenstander. De oude HCGO uitdrukking “Hard, Hoog en gevaarlijk” was behoorlijk van toepassing op deze succesvolle speelwijze. De defensie van HDS wist zich geen raad met de op het waterveld opstuiterende ballen.

HCGO Captain Ielya van Dam verzuimde tijdens de wedstrijd de score verder uit te breiden. Zijn snoeihard ingeslagen strafcorners leidden ditmaal helaas niet tot een doelpunt. HCGO aanvaller Matthijs Roos werd als neergehaalde doorgebroken speler in doelpuntrijke positie een zuivere strafbal ontzegd door het verder prima fluitende arbitrale duo.

Gelijkspel

In de laatste minuten wist HDS op miraculeuze wijze uit een strafcorner de 1-1 op het scorebord te toveren. Invaller doelman Bas Groenewegen had helaas geen antwoord op deze inzet. De eindstand bleef daarmee hangen op 1-1.

Volgende week zondag spelen de beide HCGO teams de eerste thuiswedstrijden. Van 12.30 uur is er hockey op de Pallandt in Middelharnis.

Cookieinstellingen