SGPJ in gesprek met jongeren over verkiezingen

Foto: PR SGP Goeree-Overflakkee

“Welke invloed heeft jouw stem tijdens de verkiezingen voor jou persoonlijk?” Met die vraagt zette SGP-raadslid Simon van der Tang de jongeren van Jeugdvereniging Daniël.

De groep uit Ouddorp kwam bijeen om te praten over het wel of niet stemmen op 16 maart. Op dit moment bezoekt SGP-jongeren diverse jeugdverenigingen om te spreken over de verkiezingen. Daarbij wordt ook het belang van hun stem besproken.

De SGP-jongeren hecht er veel waarde aan dat jongeren gaan stemmen. “Maak er gebruik van,” was de oproep. Veel thema’s die voor jongeren actueel zijn worden immers bepaald door de gemeente.

Belangrijke onderwerpen

“Jeugdzorg, woningbouw en scholen. Het zijn allemaal thema’s waar jongeren met hun stem invloed op kunnen uitoefenen,” zegt Van der Tang. Daarnaast ging hij uitgebreid in op praktische zaken waar de gemeente over mag beslissen en hoe de politiek werkt. Ook gaf hij aandacht aan het proces rond de verkiezingen.

De jongeren van de jeugdvereniging vonden het erg interessant en wilden meer weten. Dat bleek wel uit de vragen die werden gesteld. Er werd verder nog nagedacht over de houding tegenover de overheid en wat de Bijbel daarover leert. De jongeren dachten na over hoe ze zelf invulling kunnen geven aan het aspect ‘dienstbaarheid voor de naasten’. Het was dus een boeiende avond voor zowel het raadslid als de jongeren.

Jongerenbijeenkomst

De komende weken hoopt de partij verschillende jeugdverenigingen te bezoeken. Op deze manier willen ze met hen in gesprek gaan over politiek en hun plaats in de samenleving. De SGP-jongeren houdt op vrijdag 11 maart een speciale avond. Daarbij gaat het gesprek over de verschillende bestuurslagen in de politiek.

Deze avond vindt plaats in de Christelijk Gereformeerde Kerk in Middelharnis om 19.45 uur. Meer informatie is te vinden op de website van de SGP.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen