Naturalisatie zes inwoners

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

De Nederlandse nationaliteit was op woensdag 2 december 2015 voor zes inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee een feit.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman overhandigde hen tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis de besluiten van Nederlanderschap.

Naturalisatieceremonie
Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

LEES OOK: Rolstoelfiets voor de Vliedberg

Nieuwe mogelijkheden
Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Zes nieuwe Nederlanders
De nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Somalië en Chili. Tijdens een speciale naturalisatieceremonie op 2 december 2015 overhandigde burgemeester Ada Grootenboer aan zes inwoners hun nieuwe nationaliteit. Daarnaast ontvingen de inwoners een attentie voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

LEES OOK: Wethouder De Jong volgt een inburgeringsles

De burgemeester feliciteerde de aanwezigen van harte: “Vandaag sluiten we het hele proces met voorwaarden waaraan u moet voldoen voor het Nederlanderschap feestelijk af en staat u aan het begin van nieuwe mogelijkheden. Gebruik uw mogelijkheden voor een mooie toekomst!”

Reacties