PvdA wil duidelijkheid over standpunt gemeente tijdens de horeca protestactie op 15 januari

Foto: Afbeelding van Daria Nepriakhina via Pixabay

Op zaterdag 15 januari werd er in het hele land geprotesteerd tegen het landelijke coronabeleid. In eerste instantie waren dat de winkels en de horeca. Door de versoepelingen bleef echter alleen de horeca open.

Ook hier op Goeree-Overflakkee was het plan van diverse horecaondernemers om de deuren open te zetten. In de loop van de dag werd duidelijk dat er vanuit de gemeente contact was opgenomen met verschillende ondernemers. Bij dat contact liet de gemeente weten dat ze tot handhaving over zouden gaan als de horeca openging.

Dat bericht heeft bij veel ondernemers tot zodanige angst geleid dat ze dicht zijn gebleven. De Partij van de Arbeid heeft daarom vragen gesteld aan het college. Waarom heeft de gemeente niet helder gecommuniceerd over de protestactie. Zo werd er eerst gezegd dat ze niet zouden handhaven. En vervolgens belt er wel iemand namens de gemeente om te zeggen dat er gehandhaafd wordt als ze open gaan.

Vragen

De partij wil daarom dat er duidelijke uitleg komt over de situatie. Is er onderling een meningsverschil binnen het college van B&W over dit onderwerp? En wie heeft de opdracht gegeven om de horeca ondernemers te bellen?

De Partij van de Arbeid is kortgezegd verbaasd over het handelen van de gemeente. “Als partij steunen we de kleine man en vrouw. Maar we steunen ook de kleine ondernemer,” zegt fractievoorzitter Jaap Willem Eijkenduijn. “Met name deze groep heeft het al bijna twee jaar erg zwaar. De PvdA vindt dan ook dat wij als gemeente vierkant achter onze ondernemers moeten gaan staan. Zeker als zij voor één dag als protest open willen gaan.”

horeca protest handhaving

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen