CuraMare behaalt goud voor de zorgkwaliteit

Foto: CuraMare

Het nieuwe jaar krijgt een gouden randje nu CuraMare het certificaat GOUD Qmentum Global International heeft ontvangen. Dat is een beoordeling voor de kwaliteit van de zorg.

Maar er is iets wat deze certificering extra bijzonder maakt. En dat is dat de beoordeling geldt voor heel CuraMare. Het ziekenhuis, de thuis- en ouderenzorg, behandeldiensten en ondersteunende diensten.

In oktober 2021 was er een driedaagse audit op de locaties en afdelingen van CuraMare. Toen heeft Qualicor Europe gekeken naar de kwaliteit van de zorg. CuraMare is ruim geslaagd en heeft daarmee het niveau GOUD behaald. Er zijn extra complimenten gegeven voor de trotse en betrokken medewerkers en de persoonsgerichte zorg. Beleeftuinen op de woonzorglocaties, de nieuwe ouder-kind kamers op de kinderafdeling en de huisbezoeken als mensen naar een van de locaties verhuizen.

Waardering

Ellen Hoogervorst is lid van de raad van bestuur en spreekt haar waardering uit. “Wij hebben lang én hard gewerkt aan de voorbereiding op de audit. Eerder werkten we binnen CuraMare met twee kwaliteitssystemen. Dat waren NIAZ en Prezo VVT. Voor de thuis- en ouderenzorg waren de criteria nieuw. En voor het ziekenhuis was de manier van auditen va Qualicor Europe vernieuwend,” vertelt ze. “De voorbereidingen hebben veel energie en aanpassingsvermogen van onze medewerkers gevraagd. Dit waarderen wij enorm, wetende dat onze aandacht vaak nog naar corona ging. Zowel in de voorbereiding als tijdens de audit zelf.”

Eén taal

De hele organisatie werkt inmiddels volgens de standaarden van Qmentum Global International Gold. “Daarmee hopen we dat we administratieve lasten kunnen terugdringen. Ook hopen we dat patiënten, cliënten en bewoners nog meer ervaren dat we één taal spreken. Of dat nu thuis is, in het ziekenhuis of op één van onze woonzorglocaties.”

Bij de start van Project Q was er een motto: kwaliteit is pas goed als de patiënt, cliënt en bewoner dit ook zo ervaart. “In de toekomst blijven we werken aan het continu verbeteren van de zorg. Dat kunnen we dankzij onze betrokken medewerkers en met de regelmatige audits van Qualicor Europe.”

Cookieinstellingen