Gemeente verstrekt subsidie voor controle ctb

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Heb jij een bedrijf of organisatie waarbij mensen alleen naar binnen mogen met een coronatoegangsbewijs? En heb je eind 2021 extra kosten moeten maken voor de controle ervan? Dan kun je in aanmerking komen voor een vergoeding!

Bedrijven en organisaties kunnen hiervoor een subsidie aanvragen bij de gemeente. Deze subsidie is maximaal 2000 euro per organisatie of bedrijf. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Dit gebeurt uiterlijk 1 april 2022.

De subsidie is aan te vragen tot en met dinsdag 15 februari 2022. Aanvragen die na deze datum binnenkomen, worden niet behandeld. Op de website van de gemeente is alle informatie over de regeling en het aanvraagformulier te vinden.

Welke kosten komen in aanmerking?

De subsidie is bedoeld voor kosten die gemaakt zijn in de periode 22 september 2021 tot en met 31 december 2021. Het gaat hierbij om verschuldigde loonkosten van werknemers en arbeidskrachten. Maar ook een verschuldigde vrijwilligersbijdrage valt eronder. Ook verschuldigd vakantiegeld, pensioenafdrachten en sociale zekerheidslasten komen in aanmerking voor de regeling.

Daarnaast telt de vergoeding ook voor kosten die gemaakt zijn voor externe inhuur. Denk aan werving en selectie, administratie en aansturing van werknemers en arbeidskrachten. Ook kun je materiële kosten indienen die gemaakt zijn om toegangsbewijzen te controleren.

Meer informatie

Heb je vragen? Bel dan met de gemeente op het algemene telefoonnummer 14 0187. Het aanvraagformulier is te vinden op de website van de gemeente.

Cookieinstellingen