Eilandelijke D66 heeft nieuwe lijsttrekker aangesteld

Foto: PR D66 Goeree-Overflakkee

Maarten Schutte legt zijn taken als lijsttrekker van D66 Goeree-Overflakkee neer. Dat laat D66 weten.

Inmiddels is er ook al een opvolger gevonden voor Maarten. Het gaat om de 24-jarige Jeffrey Verlegh uit Nieuwe-Tonge. Hij is door de leden unaniem verkozen tot nieuwe lijsttrekker.

“Helaas heeft Maarten zijn taken als lijsttrekker neer moeten leggen,” laat een woordvoerder van de partij weten. “Maarten kreeg op professioneel vlak een geweldige kans aangeboden. Een kans die qua tijd en inzet niet verenigbaar is met het raadswerk voor D66. Hij zal dan ook niet terugkeren op de kieslijst.” Overigens wil D66 benadrukken dat het om een vrijwillige keuze gaat.

Moeilijke keuze

Schutte laat weten dat het een hele moeilijke keuze was voor hem. “Met pijn in mijn hart heb ik afscheid genomen van het lijsttrekkersschap. Goeree-Overflakkee en D66 verdienen een lijsttrekker die zich volledig in kan zetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat Jeffrey dat zal doen.”

De gloednieuwe lijsttrekker laat weten blij te zijn met de kans die hem geboden is. “Het is mooi om te zien dat de leden vertrouwen in mij hebben gesteld. Ik ga mijn uiterste best doen om de stem van jongeren te vertalen in de gemeenteraad,” laat hij weten. “Gezien de huidige omstandigheden als de coronacrisis en het huidige woningtekort, is dat extra hard nodig.”

In dezelfde lijn door

Wat betreft de inhoud blijft de lijn gelijk. “Als D66 voelen we nog steeds de noodzaak om ons keihard in te zetten. We willen ons hard maken voor een eiland waar iedereen zichzelf kan zijn. Waar een betaalbaar huis is voor iedere portemonnee. En waar mobiliteit en bereikbaarheid goed geregeld zijn.”

Cookieinstellingen