Het oud-gemeentehuis van Dirksland staat te koop!

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee bestaat sinds 2013 uit één gemeente. Maar daarvoor waren het er vier. En die hadden allemaal een eigen gemeentehuis. Zo ook Dirksland. En dat staat nu te koop!

Na de fusie werden de gemeentehuizen in Dirksland, Goedereede en Oude-Tonge overbodig. Tot afgelopen zomer werd het pand gehuurd door CuraMare. Maar nu wordt het te koop aangeboden. Je zal wel diep in je buidel moeten tasten. Iedereen mag een bod uitbrengen, maar alleen biedingen van 500.000 euro en hoger worden geaccepteerd. Bij de biedingen zit ook een toekomstige invulling. Het wordt beoordeeld op prijs, duurzaamheid, erfgoedkompas en de uitstraling van de voorkant van het gebouw.

Er kan geboden worden tot uiterlijk 20 april 2022.

Het pand 

Het kantoorpand bestaat uit de Voorstraat 15, 17-19 en 21. Nummer 15 is in 1835 verbouwd en sinds 1973 is het een rijksmonument. De drie panden zijn onderling volledig met elkaar verbonden. Het pand wordt geheel ontruimd, vrij van huur of pacht of andere gebruiksrechten, opgeleverd. Het voormalige gemeentehuis is op de begane grond ongeveer 560 vierkante meter. De eerste verdieping is zo’n 469 vierkante meter en de tweede verdieping is ongeveer even groot. De totale inhoud van het pand is ongeveer 4105 kubieke meter.

De panden zijn kadastraal bekend als ‘gemeente Dirksland, sectie B nummer 3484, groot 776 m2 en sectie B nummer 268, groot 178 m2’.

Mogelijkheden 

Het pand is gelegen in het centrum van Dirksland en zo’n twee kilometer van de provinciale weg N215. Langs het perceel is beperkte parkeerruimte, op het perceel zelf niet. Achter het pand is een openbare parkeerplaats en de bereikbaarheid is goed.

Er zijn diverse bestemmingsmogelijkheden voor het pand. Deze zijn te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl, je kunt daar zoeken op ‘Dorpsgebied Dirksland 2011’. Wil je meer informatie? Wil je het pand een keer bezichtigen? Of wil je een bod uitbrengen? Neem dan contact op met Adrie de Jong, beleidsadviseur Vastgoed. Hij is bereikbaar per e-mail op [email protected] Of bel naar het algemeen telefoonnummer van de gemeente:  14 0187.

Cookieinstellingen