Burgemeester sluit het jaar af met een column

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Het jaar 2021 zit er bijna op. Nog iets meer dan een week en dan is het tijd voor een gloed nieuw jaar. En dus heeft de burgemeester een column geschreven. Hiermee wil ze 2021 uitzwaaien. Je leest hem hieronder.

Beste lezer, 

2022 komt eraan, 2021 is bijna voorbij. Het jaar is, voor mijn gevoel, voorbij gevlogen. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met de coronapandemie, die helaas nog steeds veel van onze energie en aandacht vraagt. Helaas, want wat hebben we allemaal behoefte aan ‘gewoon’. Gewoon kerst vieren, gewoon zoals vroeger. 

Maar helaas zijn er ook dit jaar door de coronamaatregelen beperkingen deze feestelijke dagen. Dat betekent zelftesten, thuisblijven met een snotneus en 1,5 meter afstand. Maar ook scherpe keuzes maken met wie je aan de kerstdis gaat zitten of het nieuwe jaar gaat inluiden. En dat is jammer, want juist kerst en oud en nieuw zijn dagen die we graag met elkaar doorbrengen. Maar vergeet niet dat er ondanks beperkingen nog veel wél kan. Laten we focussen op de mooie dingen en niet blijven hangen in de beperkingen! 

Vuurwerkverbod

Voor de jaarwisseling geldt dit jaar een vuurwerkverbod. Het vuurwerk, met name het illegale vuurwerk, wordt steeds zwaarder. Het zijn zware explosieven, totaal onverantwoord om dat als consument af te steken. Recent was er een reclame van een verzekeraar met als titel ‘Gelukkig nieuwjaar’. Daarin werd gesproken over die ene nacht met 1200 gewonden. Die nacht waarin ziekenhuizen werden overspoeld, politie en brandweer meer dan 5000 keer uitrukten en de schade in de miljoenen liep. De voice-over zei ‘Op elke dag van het jaar zou dit nieuws leiden tot verdriet, nationale verontwaardiging en actie. Alleen op 31 december noemen we dit een traditie.’ Het blijft bijzonder dat – ook op Goeree-Overflakkee – de jaarwisseling gepaard gaat met zo veel leed en schade. En waarom? Echt onbegrijpelijk. Gelukkig weet ik dat de meeste inwoners hier net zo over denken als ik. 

Dus daarom ook mijn oproep: Hou het veilig. Voor jezelf, voor elkaar. Kijk om naar de mensen om je heen, uit je eigen straat, eigen dorp. Spreek elkaar aan, maak geen dingen kapot en veroorzaak geen overlast voor de ander. Zo houden we Goeree-Overflakkee veilig en mooi! 

Namens het gemeentebestuur wil ik u graag prettige kerstdagen en een liefdevol, gezond én veilig 2022 wensen! Laten we er met elkaar een mooi en kleurrijk jaar van maken!

Ada Grootenboer-Dubbelman,
Burgemeester van Goeree-Overflakkee

Cookieinstellingen