Collectieve zorgverzekering voor minima op het eiland

Foto: Afbeelding van romanakr via Pixabay

Eerder deze week meldden we dat 4 procent van het eiland miljonair is. Maar voor vele andere mensen is het totaal andere koek. Zij moeten hard hun best doen om het hoofd boven water te houden.

De gemeente ziet ook dat er genoeg mensen zijn die het moeilijk hebben. En dus hebben ze besloten een mooi initiatief voort te zetten: een collectieve zorgverzekering. Deze is er speciaal voor de inwoners met een laag inkomen. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met zorgverzekeraar CZ. Voor 2022 is het nu voor inwoners met een minimuminkomen mogelijk om over te stappen. De gemeente vraagt om dit voor 17 december te oen. Zo kunnen de aanvragen tijdig verwerkt worden.

De gemeente is van mening dat een goede zorgverzekering de basis is voor toegankelijke zorg. Het vergroot ook de kans op participatie in de samenleving.

Gemeentepolis

Het pakket dat de gemeente aanbiedt wordt de ‘Gemeentepolis’ genoemd. Dit bestaat uit de basisverzekering en één van de drie mogelijke varianten voor de aanvullende verzekering. Voor verzekerden zijn er verschillende voordelen. Allereerst betaalt de gemeente mee aan de verzekering. Dit varieert van 10 euro tot € 17,76 per verzekerde per maand.

Daarnaast is er een collectiviteitskorting op de aanvullende zorgverzekering. En afhankelijk van de gekozen variant van de aanvullende verzekering krijgen mensen ruime vergoedingen. Denk bijvoorbeeld aan brillen of lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdrage Wmo.

Meer informatie en afsluiten

Kijk voor meer informatie over deze collectieve verzekering op de website van de gemeente. Je kunt voor meer informatie ook bellen met het Klant Contact Centrum op 140187, keuze 1. Het afsluiten van de Gemeentepolis kan op de website van de verzekeraar.

Cookieinstellingen