Vier procent van het eiland is miljonair!

Foto: Pixabay; Angelolucas

Op 1 januari 2020 had 3,5 procent van alle huishoudens een vermogen van 1 miljoen euro of meer. Dat staat gelijk aan 278 duizend huishoudens.

Dat zijn 24 duizend huishoudens meer dan in 2019 het geval was. Vooral in Bloemendaal en Laren wonen veel miljonairs. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over vermogens. De waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld zijn daarbij meegerekend.

Miljonairs hebben relatief minder schulden dan niet-miljonairs. Bij de niet-miljonairs bestaat 89 procent van de schulden uit hypotheekschuld voor de eigen woning. Bij miljonairs is dat iets minder dan de helft. Het aandeel van de hypotheekschuld in de totale schuld van miljonairs neemt af naarmate het vermogen groter is.

Goeree-Overflakkee

Hier op het eiland scoren we bovengemiddeld als het gaat om percentages. Uit het onderzoek van het CBS blijkt namelijk dat 4 procent van Goeree-Overflakkee miljonair is. Dat is ook te zien op het kaartje onderaan dit bericht. Waar die miljonairs zich begeven op het eiland is niet bekend gemaakt.

Uit het onderzoek blijkt dat 45 procent van de bezittingen van miljonairs uit aanmerkelijk belang en ondernemingsvermogen bestaat. Daarbij bestaat 21 procent uit de waarde van de eigen woning. Bij niet-miljonairs vormde de waarde van de woning 75 procent van de bezittingen. Bij hen was het aanmerkelijk belang en ondernemersvermogen 4,3 procent van het vermogen.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek