Rennend de feestdagen door met de Kerstrun!

Foto: Sam Fish

Na de Streekruns en de Garreltocht presenteert het Streekmuseum samen met GO Sports 2020, AV Flakkee en Fitr, de enige echte Kerstrun!

Door Sam Fish

Voor deze Kerstrun is een ruime tijd vrijgemaakt. Je kunt namelijk van 18 tot en met 31 december op een zelfgekozen moment meedoen aan het evenement. “Als je je aanmeldt krijg je een route voor zowel Middelharnis en Sommelsdijk als Ouddorp. Zo kun je zelf kiezen welke route je wandelt of rent. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon allebei doen,” vertelt Ben de Neef enthousiast. Hij mede-organiseert het evenement namens GO Sports 2020.

Kerstrun

Net als de Streekruns kun je de Kerstrun rennen of wandelen. Voor deze editie zijn er twee rondes van ongeveer 7,5 kilometer uitgestippeld. Dat is met veel enthousiasme gedaan door Martin van Wijk en Jannie Braber van AV Flakkee. “We hebben een route die loopt door Middelharnis en Sommelsdijk en een route voor Ouddorp,” vertelt Martin. “Beide rondjes gaan langs mooi versierde locaties, dus je kunt lekker genieten en je ogen uit kijken.”

Voor beide rondjes zijn er ook weer punten gezocht waar wat leuks over verteld wordt onderweg. “Toch hebben we de focus daar dit keer wat minder op gelegd,” laat Jannie weten. “Het is bij de Kerstrun vooral leuk om al het moois te bewonderen dat je onderweg tegenkomt.”

Doe mee

Inschrijven voor de Kerstrun kan vanaf dinsdag 23 november via de website van het Streekmuseum. Voor 5 euro per persoon doe je al mee en krijg je een goed gevulde goodiebag. In dat tasje zit een medaille en diverse tegoedbonnen. Ook zit er een kleinigheidje in van de lokale horeca in beide dorpen. Na het inschrijven krijgt iedere deelnemer per e-mail de routes van zowel Middelharnis als Ouddorp. Zo kun je dus zelf kiezen welke ronde je doet, of misschien doe je ze wel allebei.

Het rennen of wandelen van de Kerstrun kan van 18 tot en met 31 december op een zelfgekozen moment. Dat betekent dat er geen route wordt afgezet. Het is dus belangrijk dat deelnemers zelf goed uitkijken voor het verkeer. Als je in het donker gaat lopen is het handig om zelf goed verlicht te zijn.

Maak het nog leuker!

Zo’n Kerstrun is natuurlijk al helemaal leuk, maar het kan nóg leuker worden. Ga bijvoorbeeld helemaal in stijl gekleed met kerstmannenmuts en lampjes om je lichaam. Zo ben je niet alleen goed zichtbaar, maar ben je ook nog eens helemaal in thema.

Is dit echt iets voor jou? Meld je dan snel aan, er kan namelijk maar een beperkt aantal deelnemers meedoen. Op is op!