De Beste Economisch Ambtenaar komt hier vandaan!

Foto: Van Dijk Media

Cindy Buijs is werkzaam als accountmanager bedrijven bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Zij heeft de titel ‘Beste Economisch Ambtenaar van Nederland 2021’ gewonnen!

Deze landelijke verkiezing werd georganiseerd door CLOK (Centrum voor Lokale Ondernemers Kringen). Cindy ontving de prijs op donderdag 4 november in Hilversum. Daar was een bijeenkomst georganiseerd in het kader van de nationale dag van economische zaken.

Doener

Cindy was niet als enige genomineerd voor de prijs. Ook Monique Bax (Breda) en Marion Mulkens (Sittard-Geleen) maakten een kans. De jury heeft bij haar keuze gekeken naar onder andere de voorbeeldfunctie van de persoon. Maar ook de bijdrage aan de lokale en regionale economie en originaliteit. “Cindy is een doener,” zegt de jury. “Waar nodig handelt ze ook buiten de ambtelijke kaders om doelen te bereiken. En ze zoekt de verbinding met de ondernemers.”

“Ik vind het een enorme eer om deze prijs te ontvangen,” laat Cindy weten. “Ik wil de gemeente Goeree-Overflakkee bedanken. Maar ook mijn collega’s, vrienden en familie. En natuurlijk de belangrijksten: de ondernemers op het eiland. Mijn doel is vooral om hen in de spotlights te zetten en te laten floreren. Dat verdienen ze.”

Spotlights

En die spotlights kwamen letterlijk terug in het filmpje dat Cindy in aanloop naar de verkiezing maakte. De opdracht was om in een pitch jezelf te presenteren aan de jury. In de plaats daarvan bracht Cindy echter drie Flakkeese ondernemers in beeld. Dat waren Gert-Jan van der Valk (Voorzitter BIZ Middelharnis), Gerard van Nieuwenhuijzen (CEO Akkerbouwbedrijf NIVU) en Ramon Rhijnen (Directeur R Promotions).

Aan het einde van de video zie je Cindy een spotlight richten op Ramon. Ze hielp hem bij de aanvraag voor het Steunfonds Corona. Dit staat symbool voor de manier hoe Cindy werkt. Ze zet zichzelf niet centraal, maar de ondernemer. Ze maakt contact en zoekt actief de verbinding met het bedrijfsleven op Goeree-Overflakkee.

Verbinding

“Die verbinding is erg belangrijk,” vindt ook wethouder Tea Both-Verhoeven. “Ik ben er heel trots op dat we als gemeente professionals als Cindy in dienst hebben. Mensen die écht de taal spreken van de ondernemers. Dat maat dat we het bedrijfsleven op een goede manier kunnen ondersteunen. Ik feliciteer Cindy van harte met deze mooie Erkenning.”

Zoals eerder genoemd heeft Gert-Jan van der Valk veel met Cindy samengewerkt. Hij vindt haar titel dan ook dik verdiend. “Cindy is al jaren dé constante en stabiele factor voor de ondernemers. Ze is gedreven, uitdagend, meelevend én heeft de juiste kennis van zaken. En daarmee maakt ze het verschil.”

Passie

Op de vraag of de prijs haar manier van werken nog gaat veranderen, is Cindy duidelijk en nuchter. “Nee hoor, ik blijf gewoon mijn ding doen,” zegt ze stellig. “Het is mijn passie om de mooie ondernemers die Goeree-Overflakkee rijk is te ondersteunen bij de uitdagingen waar zij voor staan!”

Cindy Buijs beste economisch ambtenaar 2021