Deze week in het Diekhuus

Foto: Diekhuus

Er is elke week een hoop te doen in het Diekhuus en deze week staat er ook weer genoeg op de planning!

Zo kun je deze week kijken naar drie films en een theatergroep.

Lunchvoorstelling
Op maandag 16 november is er een lunchvoorstelling met de film A Weekend in Paris. De voorstelling heeft als doelgroep 55+, maar natuur toegankelijk voor iedereen. Het programma begint om 11.00 uur in de Foyer van het Diekhuus met een kopje koffie of thee. De voorstelling begint om 11.20 uur. Na de film staat er een heerlijke lunch klaar. Kosten hiervoor zijn € 15,50 per persoon, kaarten aan de kassa zijn er niet, dus reserveren op diekhuus.nl is verplicht.

LEES OOK: DBGC flikt het weer!

Het echtpaar Nick en Meg Burrows is in de herfst van hun leven en van hun huwelijk beland. Ze zijn dertig jaar getrouwd en besluiten terug te keren naar de stad waar ze destijds hun huwelijksreis vierden. Parijs is de stad van de liefde, maar is deze nog wel aanwezig bij het vastgeroeste stel uit Birmingham?

Er is gedonder met het thuisfront, omdat zoonlief niet op eigen benen kan staan. De aankomst in de Franse hoofdstad verloopt ook al niet al te romantisch. Het hotel waar Meg en Nick zulke goede herinneringen aan bewaarden, is een aftandse zooi geworden. Gaat wellicht hetzelfde op voor hun wankelende verbintenis? Ze nemen de benen en ploffen neer in een chique hotel dat ze zich eigenlijk helemaal niet kunnen veroorloven. Het valt te bezien of een ontbijtje met zicht op de Eiffeltoren nieuw elan in het ingedutte huwelijk van het koppel kan blazen.

Jurassic World
Op woensdag 18 november draait de film Jurassic World van regisseur Colin Trevorrow. De film begint om 20.00 uur en zal te zien zijn in de Rabobankzaal. Kaarten hiervoor kosten aan de kassa € 7,- (Leden en CJP € 5,50). Als u de kaarten bestelt via diekhuus.nl krijgt u € 0,50 korting. www.hetdiekhuus.nl

LEES OOK: Dirksland Ziekenhuis op 9 in AD top 100

Inmiddels zijn er 22 jaar verstreken sinds de gebeurtenissen uit Jurassic Park. Het eiland Isla Nublar is eindelijk omgebouwd tot een volledig functionerend pretpark genaamd Jurassic World. Owen maakt deel uit van een groep medewerkers die niet alleen werkt in Jurassic World, maar ook op het eiland woont. Samen onderzoeken zij het gedrag van de dinosaurussen. Een aantal onderzoekers experimenteert met de genen van bestaande dinosauriërs, hetgeen resulteert in een levensgevaarlijke dreiging.

Clouds of Sils Maria
Een dag later, op donderdag 19 november, kunt u in dezelfde zaal kijken naar de film Clouds of Sils Maria van regisseur Olivier Assayas. De film begint om 20.00 uur en zal te zien zijn in de Rabobankzaal. Kaarten hiervoor kosten aan de kassa € 7,- (Leden en CJP € 5,50). Als u de kaarten bestelt via diekhuus.nl krijgt u € 0,50 korting. www.hetdiekhuus.nl

Fraai acteursdrama over oudere actrice Maria Enders (Binoche) die gevraagd wordt voor hetzelfde toneelstuk waarmee ze twintig jaar eerder haar grote doorbraak had. Toen speelde ze een jonge vrouw die haar oudere bazin het hoofd op hol bracht. Nu wordt ze gevraagd voor de rol van bazin.

LEES OOK: Het is de week tegen kindermishandeling

Maria trekt zich als voorbereiding op die rol terug in het Zwitserse dorpje Sils Maria, waar ze samen met haar personal assistent (een ijzersterke Kristen Stewart) scènes uit het stuk gaat naspelen. Waarna werkelijkheid en fictie door elkaar gaan lopen. Intelligent, intrigerend en broeierig. (bron: Cinema.nl)

Theatergroep Spiegel(t)je
Op vrijdag 20 en zaterdag 21 november speelt theatergroep SPIEGEL(T)JE het stuk Lente van Haye van der Heyden in de Rabobankzaal van het Diekhuus. De voorstelling begint op vrijdag om 20.15 uur en op zaterdagmiddag om 14.00 uur. Entree kost € 11,-, maar als u reserveert via de website van het Diekhuus krijgt u een euro korting.  www.hetdiekhuus.nl

Het toneelstuk ‘Lente’ is een tragikomedie vol humor, ontroering en sprankelend als het voorjaar zelf. Het gaat over drie mensen die elk hun eigen geheim met zich mee dragen. Ze geven een draai aan het leven die hen boven zichzelf uit doet rijzen. Ze maken een nieuw begin en scheppen hun eigen leven.

Still Alice
Op maandag 23 november en donderdag 26 november vertoont Filmhuis Middelharnis in samenwerking met de bibliotheek de film Still Alice van regisseurs Richard Gatzer en Wash Westmoreland. Met onder andere Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart en Shane McRae.

De film begint beide avonden om 20.00 uur en zal te zien zijn in de Rabobankzaal. Kaarten hiervoor kosten aan de kassa € 7,- (Leden en CJP € 5,50). Als u de kaarten bestelt via diekhuus.nl krijgt u € 0,50 korting. www.hetdiekhuus.nl

LEES OOK: Sinterklaas is weer op Flakkee!

De verfilming van de gelijknamige bestseller (In het Nederlands: Ik Mis Mezelf) van neurowetenschapper Lisa Genova registreert de geleidelijke desintegratie van het titelpersonage door vroegtijdige dementie. Alice (Julianne Moore kreeg een Oscar voor de rol), gelukkig getrouwd, met drie volwassen kinderen en een mooie wetenschappelijke carrière, zal langzaam verdwijnen. De vraag is: hoe lang is ze Alice nog?

Moore speelt fantastisch en de film laat de kijker door slimme montage en tijdsprongetjes haar gevoel van verwarring ervaren. Het probleem is dat haar Werdegang net iets te kunstmatig voelt. (bron: Cinema.nl)

 

Reacties