DBGC flikt het weer

Foto: DBGC

DBGC heeft opnieuw goede zaken gedaan in de derde klasse B.

De ploeg van trainer Richard Elzinga won met 0-1 van nummer drie Tholense Boys en zette die ploeg daarmee op elf punten achterstand, terwijl de voorsprong op nummer twee Duiveland groeide naar vijf punten.

Op het natte en winderige sportpark in Tholen tastten beide ploegen elkaar in de beginfase af, waarbij Tholense Boys het dichtst bij een doelpunt was. Een poging van een van de Zeeuwen ging via de buitenkant van de paal naast.

LEES OOK: Ziekenhuis op 9 in AD Top 100

Daarna nam DBGC het heft wat meer in handen, maar grote kansen wist de ploeg niet te creëren. Na iets meer dan een half uur spelen kregen de Oude-Tongenaren de helpende hand toegestoken door een van de centrale verdedigers van Tholense Boys, die de bal zomaar in de voeten schoof van Wilko Pulleman. Die stuurde Niels van der Kooij weg, die oog in oog met de doelman koelbloedig afrondde.

Na de openingstreffer was de thuisploeg even van slag, waarvan DBGC bijna wist te profiteren. Een fantastische poging van Tim Mackloet werd gekeerd door de doelman en een schot van Wilko Pulleman verdween net over het doel, waardoor 0-1 de ruststand was.

Tweede Helft
In de tweede helft werd het spel er niet beter op. DBGC ging slordig om met het balbezit, waardoor Tholense Boys in de gelegenheid werd gesteld om de druk op het doel van Roy Nieuwland verder op te voeren. Dat deed de thuisploeg voornamelijk met hoge voorzetten, corners en vrije trappen, want echt uitgespeelde kansen wisten de geel-zwarten niet te creëren. Roy Nieuwland keepte echter een uitstekende wedstrijd en heerste in zijn vijfmetergebied, waardoor Tholense Boys niet wist te scoren.

LEES OOK: Sinterklaas is weer in het land!

Aan de andere kant kreeg DBGC wat mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar pogingen van Bas Abresch verdwenen net naast en over de goal. Doordat het verschil één doelpunt bleef, werd het nog een spannende slotfase, maar de DBGC-verdediging weigerde te capituleren. Met vechtvoetbal werd de overwinning binnengehaald, wat tot veel ontlading leidde.

Die ontlading werd nog groter toen bleek dat Duiveland gelijk had gespeeld en de voorsprong was gegroeid naar vijf punten. Komende zaterdag is er geen competitievoetbal, maar gaat DBGC voor de KNVB Beker op bezoek bij Nieuwenhoorn. Op zaterdag 28 november komt Den Bommel naar De Koepel.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Jordy Buijs, Bas Mackloet, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Robbert Huizer, Tim Mackloet, Niels van der Kooij (70. Joran Maliepaard), Bas Abresch, Gertjan Lodder, Wilko Pulleman.

 

Reacties