Piets weerbericht: geleidelijk aan steeds meer buien

Foto: Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay

Geen goed nieuws voor de mensen die niet van regen houden. Vandaag vallen er vooral in het westelijk kustgebied en in het Waddengebied een paar buien of buitjes.

Door Piet Paulusma

Verder is het meest droog weer met de zon erbij. Overdag halen we temperaturen tussen 16 en 18 graden. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig. Er kunnen windstoten voorkomen in kracht 6 of 7.

Vanavond valt er in het Waddengebied mogelijk nog een buitje. Vannacht blijft het overal droog en is het vrij helder weer. De temperaturen liggen dan tussen de 9 en 12 graden. Er waait dan nog een matige tot vrij krachtige wind vanuit het zuiden tot zuidoosten.

Stevige buien

Dinsdag vallen er ook nog geregeld buien en soms stevige buien. Overdag wordt het dan zo’n 16 tot 18 graden. De wind komt uit richtingen tussen zuidoost en zuidwest en is matig tot krachtig. Langs de kust en op de Wadden is er kans op windstoten in kracht 7. In de avond en nacht zijn er opklaringen. Wel kunnen er nog buien of buitjes vallen. Het wordt ’s nachts zo’n 10 à 11 graden.

Woensdag veel bewolking en niet droog, beslist niet. Een ronduit buiig weertype. Overdag wordt het slechts zo’n 15 of 16 graden. De wind komt uit het westen tot noordwesten. Aan de kust waait deze krachtig of hard. Mogelijk stormachtig, dus echt herfst!

Op donderdag en vrijdag verwachten we droog weer met op donderdag veel bewolking en 16 of 17 graden. In de nacht kan er mist ontstaan. Vrijdag bewolking en zon met overdag 16 of 17 graden. In de nacht mist en 7 tot 12 graden. Zaterdag veel zon en 17 of 18 graden. Zondag regelmatig zon en 16 of 17 graden.