Energieloket Goeree-Overflakkee van start gegaan

Foto: Hans Villerius

Een plek waar alle inwoners van het eiland terecht kunnen voor vragen en hulp bij energiebesparing en woningverduurzaming. Dat is het Energieloket Goeree-Overflakkee.

Het is een initiatief van Coöperatie Deltawind in opdracht van de gemeente. En ze lanceert deze week haar nieuwe website waar zowel woningeigenaren als huurders het volledige aanbod kunnen bekijken.

Breed aanbod

De informatiebehoefte over energiebesparing neemt alsmaar toe. Om die reden is Deltawind het Energieloket gestart. Het Energieloket GO is voor alle inwoners dé plek om informatie en diensten te vinden rondom verduurzaming. Zo leidt Coöperatie Deltawind al twee jaar energiecoaches op voor alle dorpskernen. Zij komen bij je thuis en geven tips over de eenvoud van energiebesparing. Een bezoek van zo’n coach is aan te vragen via het loket. Net als een afspraak met de energieadviseur voor een plan van aanpak. Misschien wil je zelfs richting aardgasvrij.

Om zelf aan de slag te kunnen, kun je op de website van het loket een QuickScan van je eigen woning doen. Ook kun je er informatie vinden over subsidieregelingen en offertes aanvragen. Tot slot kun je er ook een gratis handleiding of energiebespaartegoed aanvragen. De diensten van het Energieloket worden de komende periode verder uitgebouwd.

Eerste energiecoachgesprek met de wethouder

Wethouder Tea Both-Verhoeven kreeg als eerste een energiecoach over de vloer. Hij gaf haar tips bij het verduurzamen van haar eigen woning. Coach Piet Berrevoets besprak welke kansen er zijn om de isolatie en ventilatie te verbeteren. Zo zijn de spouwmuren 15 jaar geleden geïsoleerd. De tip was daarom om deze winter een warmtescan aan te vragen. Hiermee kan worden gecontroleerd of het isolatiemateriaal nog goed werk.

De cv-ketel is recent al op zestig graden gezet. Dat is een simpele actie met directe besparing als gevolg. De kleine besparingen werden uiteraard niet vergeten. Het plakken van radiatorfolie is één van de opties om energie te besparen. Al met al een nuttig gesprek waarbij de wethouder aangaf de volgende stap te overwegen. Ze wil samen met de energieadviseur en concreet plan opstellen voor woningverduurzaming.

Hulp op maat

Waar de één misschien al toe is voor een plan voor woningverduurzaming, is de ander nog aan het oriënteren. Het Energieloket sluit aan bij de vraagstukken van elk huis. Neem vooral eens een kijkje op de website voor meer informatie, of bel met 085-006 04 79.

Samenwerking

Het Energieloket is een initiatief van Coöperatie Deltawind in opdracht van de gemeente. De gemeente ondersteunt het loket ook op financiële wijze. In samenwerking met Oost West Wonen helpt het Energieloket ook huurders met het besparen van energie.

Daarnaast is het als partner betrokken bij het project Klimaatkracht GO. Daarbij wordt de collectieve aanpak naar aardgasvrij besproken. Dit wordt ook al voorbereid met verschillende dorpskernen.