Herinnering! Haringvlietbrug is dit weekend gesloten

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Een kleine herinnering voor alle mensen die van of naar Rotterdam moeten dit weekend. De Haringvlietbrug is dit weekend gesloten.

Door Sam Fish 

Vanaf vrijdagavond 21.00 uur kun je niet meer over de Haringvlietbrug heen. Er worden dan voorbereidingen getroffen voor de snelheidsverlaging op de brug. Je mag vanaf maandagochtend 23 augustus om 5.00 uur namelijk nog maar met 50 kilometer per uur over de brug heen. En om dat te waarborgen worden de rijstroken versmald.

Aan proeflijnen op het wegdek van de brug is te zien dat ongeveer een kwart van beide rijbanen verdwijnt. Dat is dus een aanzienlijke versmalling. En dat zorgt ervoor dat je een vrachtwagen dus niet mag inhalen op de brug. Je mag erachter en ervoor rijden, maar niet ernaast. Een vrachtwagen mag dus ook geen auto’s inhalen zolang ze op de brug rijden.

Richting Rotterdam is de brug het hele weekend dicht. Richting Bergen op Zoom is de brug deels open van zaterdagochtend 8.00 tot ’s avonds 20.00 uur. De parallelbaan blijft open voor (brom)fietsers, landbouwverkeer en hulpdiensten. Tijdens de afsluiting worden er omleidingen aangegeven.

Omleidingen 

Het kan zijn dat je toch richting Rotterdam moet dit weekend. Daarom wordt er gezorgd voor omleidingsroutes. Het gaat om de volgende routes:

  • Verkeer vanuit Rotterdam naar Bergen op Zoom wordt omgeleid via de A15, A16, A17 of A59. De A29, N217 en A16 zijn ook mogelijkheden.
  • Van Bergen op Zoom naar Rotterdam kun je via de A59/A17, de A16 en de A15. Ook kun je via de A16, N217 en A29.
  • Verkeer vanuit Rotterdam richting Zierikzee wordt omgeleid via de A15 en de N57.
  • In omgekeerde richting, dus van Zierikzee naar Rotterdam, is dit de N57 en de A15.

Aangezien de omleidingsroutes nodig zijn, is de Kiltunnel dit hele weekend in beide richtingen tolvrij. Er worden tekstwagens en routepanelen ingezet om deze informatie ter plaatse nog te delen.

aanpassingen Haringvlietbrug