Culturele Raad Goeree-Overflakkee zoekt nieuwe leden

Foto: Sam Fish

De Culturele Raad (CR) Goeree-Overflakkee is sinds 8 jaar actief als onafhankelijk adviesorgaan van de gemeente. En zij hebben nieuwe leden nodig.

Eén van de taken is het bevorderen van de samenwerking tussen culturele organisaties en maatschappelijke sectoren. Ook adviseren de CR-leden de gemeente over een gevarieerd en kwalitatief cultureel programma op het eiland. Daarnaast adviseert de CR de gemeente ook over het cultuurbeleid.

De leden van de raad hebben dus een belangrijke stem in het regionale culturele programma. Ze spelen een rol in het verbinden en vernieuwen van bestaande culturele initiatieven. Daardoor ontstaat er een gevarieerder programma en een bredere culturele betrokkenheid.

Adviseer mee

Een aantal leden van de Culturele Raad moesten helaas vertrekken. En dus wordt er nu gezocht naar nieuwe deskundige en enthousiaste leden. Ervaring met, of kennis van, jongerencultuur is een pre. Ben je daarnaast een betrokken inwoners van het eiland en heb je ervaring in de eilandelijke cultuur? Heb je een relevant netwerk en ben je niet bestuurlijk actief of professioneel werkzaam in de culturele sector? Dan is een plekje in de Culturele Raad misschien wel wat voor jou.

Lid zijn van de Culturele Raad is op vrijwillige basis, maar er is wel een presentievergoeding.

Meer informatie

Wil je meer weten over het CR-lidmaatschap? Neem dan contact op met de voorzitter, Hein Meis. Hij is telefonisch bereikbaar via 06 51 55 17 47. Mail kan ook naar [email protected]. Wil je direct solliciteren? Mail dan voor maandag 20 september naar [email protected]. Vergeet niet een CV toe te voegen.