Opnieuw cursus Politiek Actief op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Eerder dit jaar was de belangstelling voor de cursus Politiek Actief enorm. En dus is er besloten de cursus nog eens te organiseren.

De cursus is daarom dit najaar nog eens gratis te volgen. Heb je dus interesse in de lokale politiek? Doe dan ook mee. De cursus is niet bedoeld voor inwoners die al actief zijn in de politiek.

De cursus Politiek Actief wordt verzorgd door ProDemos. De cursus is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te orden. Het kan zijn dat je nog niet precies weet wat de mogelijkheden daarvoor zijn. En dat is helemaal niet erg. Daarnaast is de cursus ook voor inwoners die willen weten hoe ze meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming.

Maak kennis met de lokale politiek

In de cursus wordt er veel informatie gedeeld over de lokale politiek. Daarnaast is er ook veel aandacht voor het debat. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en deelnemers ontmoeten lokale raadsleden. Zij komen namelijk ervaring uit de praktijk delen met de cursisten.

Er zijn vijf cursusbijeenkomsten, elk met een ander thema. De laatste bijeenkomst is het bijwonen van een raadsvergadering.

Waar?

Op dit moment wordt er een fysieke cursus voorbereid. Deze zal plaatsvinden in de raadzaal in Bestuurscentrum Het Rondeel in Middelharnis. Indien nodig kan de cursus ook online worden gegeven. Dit hangt volledig af van het verloop van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen. Het gaat om de volgende data en thema’s:

  • Woensdag 15 september: introductie en kennismaking
  • Woensdag 22 september: de gemeente
  • Woensdag 29 september: de gemeenteraad
  • Woensdag 13 oktober: debatteren
  • Donderdag 4 november: bijwonen raadsvergadering

De avonden starten om 19.30 uur en duren tot ongeveer 22.00 uur.

Meld je snel aan

Is deze cursus echt iets voor jou en wil je meedoen? Meld je dan aan voor woensdag 1 september via het aanmeldformulier op de website van de gemeente. Doe het snel, want het aantal plaatsen is beperkt. Bij het aanmelden wordt er gevraagd naar een motivatie om mee te doen. Daarop worden de cursisten geselecteerd. De aanmelding is dus niet direct definitief.