Wie wordt de Klimaatburgemeester van het eiland?

Foto: PR Nationale klimaatweek

Op 28 oktober start de allereerste Nationale Klimaatweek. En daarvoor is de organisatie op zoek naar een echte Klimaatburgemeester!

In de week tot 5 november laat de organisatie zien wat er al gebeurt voor het klimaat. Maar ze staan ook stil bij wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat zoekt Nederlanders die zich inzetten voor een beter klimaat. En ook in de gemeente Goeree-Overflakkee wordt gezocht naar een klimaatburgemeester.

Nationale Klimaatweek (NKW)

Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Klimaatakkoord. Tijdens de NKW vraag het ministerie op allerlei manieren aandacht voor klimaatverbetering. Aangesloten partners zullen in deze week ook van zich laten horen. Denk daarbij aan bedrijven, organisaties en gemeenten. Het doel? Zoveel mogelijk mensen inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat.

Het ministerie roept iedereen op om mee te doen aan de week. Ze zoeken voor alle gemeenten in het land een Klimaatburgemeester. Dat is iemand die zich inzet voor een beter klimaat door zijn eigen levensstijl aan te passen. Dat kan iets groots zijn of klein en goedkoop of duur. Van je huis laten isoleren, tot minder voedsel verspillen. Of ben je juist een klimaatactie gestart in de straat of wijk met de buren? Ben jij die persoon? Of ken jij de perfecte Klimaatburgemeester op het eiland? Geef die dan op via de website van de organisatie.

Wat is jouw klimaatverhaal?

Hoe eerder we samen de CO2-uitstoot verminderen, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie. Daarom is het belangrijk om samen deze klimaatbewuste stappen te zetten. Als iedereen iets doet kan de CO2-uitstoot in Nederland verlaagd worden. “We roepen burgers, bedrijven en organisaties in heel Nederland op om bij te dragen aan een beter klimaat. En natuurlijk om mee te doen aan de Klimaatweek,” zegt de organisatie. “Van scholen tot multinationals. En van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties. In de klimaatweek spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van het land te inspireren.”