Openbaar toilet weer toegankelijk in Middelharnis

Foto: Afbeelding van Marcel Gnauk via Pixabay

Sinds maandag 12 juli kan het winkelend publiek in Middelharnis weer gebruik maken van een openbaar toilet. Deze is te vinden aan de achterkant van het Diekhuus.

Al eerder bleek er behoefte te zijn aan sanitaire voorzieningen voor winkelend publiek. Toen werd het Diekhuus gebruikt als openbaar toilet. Echter, met de sluiting van de winkels rond de coronapandemie sloot ook het toilet haar deuren. Toen de maatregelen versoepeld werden bleek een openbaar toilet in het Diekhuus niet haalbaar.

En dus is er nu een gerealiseerd aan de achterkant van het pand. Deze is te bereiken via de parkeerplaats waar de Schoolstraat en het Kerkepad samenkomen.

Oplossing

Het nieuwe openbare toilet is een samenwerking van de gemeente, de BIZ Middelharnis Centrum en het Diekhuus. Het openbare toilet is afgestemd op de openingstijden van de winkels. Dat wil zeggen dat je op de volgende momenten naar het toilet kunt:

  • Maandag van 13.00 tot 17.30 uur
  • Dinsdag van 9.00 tot 17.30 uur
  • Woensdag van 9.30 tot 17.30 uur
  • Donderdag van 9.00 tot 17.30 uur
  • Vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur
  • Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Hygiëne en vindbaarheid

Het is natuurlijk belangrijk dat het openbaar toilet netjes en schoon blijft. Mens-ontwikkelbedrijf Webego zorgt voor de schoonmaak, het openen en sluiten van het toilet. Om de vindbaarheid van het toilet te vergroten, worden er borden geplaatst in de omgeving.

Er wordt op dit moment onderzocht of het mogelijk is om een permanent publiek toilet te realiseren. Waarschijnlijk zou dat zijn in de vorm van een losse toiletunit in het centrum van Middelharnis.