Collecterooster Goeree-Overflakkee juli 2021

Foto: PR Hersenstichting Nederland

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voel je nooit verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Je bent uiteraard ook niet verplicht om geld te geven, maar dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Wees altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Gezien de situatie met het coronavirus kan het natuurlijk zijn dat je het niet helemaal vertrouwt. Veel collectes zijn uitgerust met een QR-code om zo heel makkelijk contactloos te collecteren. Maar uiteraard ben je tot niets verplicht!

Nationaal MS Fonds

De eerste collecte deze maand is voor het Nationaal MS Fonds. Deze komt nog vanuit de vorige maand. Er wordt namelijk gecollecteerd van zondag 27 juni tot en met zaterdag 3 juli. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. Dat gebeurt aan de hand van drie pijlers: voorlichting, coaching en onderzoek.

Roparun

De tweede collecte van de maand is bestemd voor de Roparun. Zij doen het hele jaar door acties om geld in te zamelen. Maar van 4 tot 10 juli kunnen ze ook langs de deuren komen voor een extra donatie. De slogan van de Roparun zegt alles over wat de stichting doet en is ook erg bekend. “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.” Een mooi doel dus.

Vrije perioden

De rest van de maand juli en heel augustus bestaat uit vrije perioden. Dat komt doordat dan de zomervakantie ingaat. De grote goede doelen gaan dan niet langs de deuren, omdat lang niet iedereen thuis is. Toch is het niet zo dat er niemand zal aanbellen. Het kan nog steeds zo zijn dat er vrijwilligers komen collecteren voor een doel, alleen zijn deze niet officieel aangemeld. Het kan ook zijn dat organisaties langskomen met abonnement-collectes. Dus dat is dan een maandelijkse donatie aan een goed doel.