CDA bezoekt Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet

Foto: PR CDA Goeree-Overflakkee

De eilandelijke fractie van het CDA bezoekt met regelmaat de dorpskernen op het eiland. Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, kunnen de partijleden weer op pad.

Het vorige bezoek van de dorpentour was in Oude- en Nieuwe-Tonge. En dus waren nu Den Bommel, Zuidzijde en Stad aan ’t Haringvliet aan de beurt. Daarna brengt de partij op zaterdag 10 juli een bezoekje aan Stellendam en Melissant.

Den Bommel

Rondom Den Bommel zijn veel boerderijwinkeltjes te vinden. Daar zijn verse en lokale producten direct bij de boer te koop. Om dit belang te onderstrepen begon het CDA de dag met verse melk bij boerderij Saurenhof bij Zuidzijde. Vervolgens werden de lokale partijleden gastvrij ontvangen in de Bommelstee. Daar hadden ze een goed gesprek met de dorpsraad onder het genot van koffie en gebak.

Ook maakten ze daar een rondje door het dorp en brachten ze een bezoek aan Bommel Beach.

Stad aan ’t Haringvliet

In Stad aan ’t Haringvliet werden ze ontvangen in het Innovathuis. Daar werden ze bijgepraat over innovatieve en duurzame oplossingen. Vervolgens was er een bezoek en lunch bij de voetbalvereniging SNS. En kregen ze tot slot een rondleiding door het dorp van de dorpsraad.

Genoeg gespreksstof

Diverse onderwerpen kwamen ter sprake tijdens de vele gesprekken. Beide dorpen zijn klein en gemoedelijk met veel gemeenschapszin. Maar de scholen, kerken, verenigingen en voorzieningen staan onder druk. Meer woningen en inwoners zijn nodig om toekomst te bieden. In Stad aan ’t Haringvliet worden de voordelen van nieuwbouw al gemerkt.

Ook het behoud van de identiteit, waarden en normen van het dorp werden besproken. En dat geldt ook voor de voorgestelde locatie van de nieuwbouw voor de schoolgebouwen. Natuurlijk kon ook het achterstallig onderhoud  van bepaalde panden niet ontbreken in de gesprekken.

Op pad met de jeugdbrandweer

Op vrijdagavond 25 juni bracht het CDA opnieuw een bezoek aan Den Bommel. Dit keer mochten ze een avondje mee met de jeugdbrandweer. Na een kennismaking in de kazerne ging het gezelschap naar een loods om te kijken bij de wekelijkse praktijkoefeningen. Een leerzame avond. Het CDA was dan ook erg onder de indruk van de inzet van de grote groep jeugd.

Ook hebben ze grote waardering voor de vrijwilligers van de brandweer. Zij steken heel veel tijd in het klaarstomen van deze jongeren.

Woningbouw

Het CDA vindt het belangrijk dat juist de kleine kernen en de oost- en westkant van het eiland niet vergeten worden. Zeker als het gaat om de bouw van nieuwe woningen. Het is een item dat ook in het verkiezingsprogramma nadrukkelijk meegenomen zal worden. Die wordt op dit moment geschreven voor de verkiezingen van volgend jaar.

Midden op het eiland bouwen in plaats van bij de ontsluitingen, zorgt dat er veel gemeenschapsgeld uitgegeven moet worden aan nieuwe verkeersontsluitingen.

Dorpstour CDA Den Bommel Stad aan 't Haringvliet Dorpstour CDA Den Bommel Stad aan 't Haringvliet Dorpstour CDA Den Bommel Stad aan 't Haringvliet